Нијасе из Евертона у Кардиф, против воље стиже и бијесни Сала!

Због кога би могле да падају главе у Нанту! Вахид Халилхоџић и Валдемар Кита у клинчу због најављене продаје Аргентинца.

Фудбал 19.01.2019 | 09:15
Нијасе из Евертона у Кардиф, против воље стиже и бијесни Сала!
Нил Ворнок је данас срећан човек, иако се јутрос пробудио са тешком главобољом. Требало је да буде озваничено још синоћ, али потврде није било. Поучен негативним искуством са Натанијелом Клајном, који је на крају завршио на позајмици у Борнмуту, тренер Кардиф Ситија је имао потешкоће са сном. Данас око поднева ипак лепа вест: Умар Нијасе је званично стигао на позајмицу из Евертона.

“Био сам мало узнемирен јутрос, није ми требало то. Сад осећам олакшање, лепо је знати да ће моћи да конкурише (за утакмицу са Њукаслом, прим.аут)“, задовољан је Ворнок, који је о 28-годишњем сенегалском нападачу чоп лепе ствари од Фила Јагјелке, свог некадашњег играча из дана у Шефилд јунајтеду.

“Јагјелка ми је рекао да је он тип играча који ће нам добро доћи. Кад погледам саставе, нема много таквих играча на позајмицама. Можда је ово судбина, јер да смо довели Клајна не бисмо могли и Нијасеа“.

Долазак Нијасеа није једина добра вест за Ворнока данас. И француски и острвски медији данас пишу да је Кардиф успео да после ценкања обори цену и за Нантовог нападача Емилијана Салу и да се сада чека само да Аргентинац прође лекарске прегледе.

Кардиф је иначе у преговорима око Сале био прилично лукав, мада не толико моралан. Почетком недеље је све било договорено за цену од 22.000.000 евра, али су штедљиви Велшани у последњем тренутку покушали да цену спусте за чак 7.000.000, односно да Салу добију за 15.000.000. Тврдили су да не може другачије, јер је сам фудбалер био против одласка у Велс, па га је требало додатно “подмазати“ већом платом.

У Нанту су били љути, председник Валдемар Кита је на 24 часа прекинуо преговоре, али ипак није могао да одбије сладак мирис новца. Компромис је пронађен на суми од 17.000.000 евра што ће рећи да је Кардифоборио цену за 5.000.000.

Додуше, на ових 17.000.000 треба додати и бонусе, али ће Нант половину новца морати да проследи Бордоу, који је приликом продаје Аргентинца Канаринцима 2015. године снизио прохтеве и Салу дао за свега 1.000.000 евра, али је задржао 50 одсто од наредног трансфера.

Сала ће потписати уговор на три и по године. Иако је он желео да остане у Нанту. Иако је и шеф струке Вахид Халилхоџић инсистирао на његовом останку. Валдемар Кита мисли само о новцу, па многи француски медији данас пишу да би Ваха могао да напусти Нант. Чека се коначна реакција Нантовог председника.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар