Nijase iz Evertona u Kardif, protiv volje stiže i bijesni Sala!

Zbog koga bi mogle da padaju glave u Nantu! Vahid Halilhodžić i Valdemar Kita u klinču zbog najavljene prodaje Argentinca.

Fudbal 19.01.2019 | 09:15
Nijase iz Evertona u Kardif, protiv volje stiže i bijesni Sala!
Nil Vornok je danas srećan čovek, iako se jutros probudio sa teškom glavoboljom. Trebalo je da bude ozvaničeno još sinoć, ali potvrde nije bilo. Poučen negativnim iskustvom sa Natanijelom Klajnom, koji je na kraju završio na pozajmici u Bornmutu, trener Kardif Sitija je imao poteškoće sa snom. Danas oko podneva ipak lepa vest: Umar Nijase je zvanično stigao na pozajmicu iz Evertona.

“Bio sam malo uznemiren jutros, nije mi trebalo to. Sad osećam olakšanje, lepo je znati da će moći da konkuriše (za utakmicu sa Njukaslom, prim.aut)“, zadovoljan je Vornok, koji je o 28-godišnjem senegalskom napadaču čop lepe stvari od Fila Jagjelke, svog nekadašnjeg igrača iz dana u Šefild junajtedu.

“Jagjelka mi je rekao da je on tip igrača koji će nam dobro doći. Kad pogledam sastave, nema mnogo takvih igrača na pozajmicama. Možda je ovo sudbina, jer da smo doveli Klajna ne bismo mogli i Nijasea“.

Dolazak Nijasea nije jedina dobra vest za Vornoka danas. I francuski i ostrvski mediji danas pišu da je Kardif uspeo da posle cenkanja obori cenu i za Nantovog napadača Emilijana Salu i da se sada čeka samo da Argentinac prođe lekarske preglede.

Kardif je inače u pregovorima oko Sale bio prilično lukav, mada ne toliko moralan. Početkom nedelje je sve bilo dogovoreno za cenu od 22.000.000 evra, ali su štedljivi Velšani u poslednjem trenutku pokušali da cenu spuste za čak 7.000.000, odnosno da Salu dobiju za 15.000.000. Tvrdili su da ne može drugačije, jer je sam fudbaler bio protiv odlaska u Vels, pa ga je trebalo dodatno “podmazati“ većom platom.

U Nantu su bili ljuti, predsednik Valdemar Kita je na 24 časa prekinuo pregovore, ali ipak nije mogao da odbije sladak miris novca. Kompromis je pronađen na sumi od 17.000.000 evra što će reći da je Kardifoborio cenu za 5.000.000.

Doduše, na ovih 17.000.000 treba dodati i bonuse, ali će Nant polovinu novca morati da prosledi Bordou, koji je prilikom prodaje Argentinca Kanarincima 2015. godine snizio prohteve i Salu dao za svega 1.000.000 evra, ali je zadržao 50 odsto od narednog transfera.

Sala će potpisati ugovor na tri i po godine. Iako je on želeo da ostane u Nantu. Iako je i šef struke Vahid Halilhodžić insistirao na njegovom ostanku. Valdemar Kita misli samo o novcu, pa mnogi francuski mediji danas pišu da bi Vaha mogao da napusti Nant. Čeka se konačna reakcija Nantovog predsednika.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar