Огласио се и тата играча, који је из Бијељине прешао у Партизан...

Невероватни ''обрти'' се дешавају око преласка младог и супер-талентованог кошаркаша бијељинске Будућности, Николе Радовановића, у редове Партизана. Од информације да је трансфер завршен, преко реаговања КК Будућност, који је навео да се Партизан бави ''нечасним'' радњама, до најновијег оглашавања Николиног оца, Драгана, који се обратио свим медијима саопштењем. . . Да ли се то ствара ''случај Радовановић''?

Кошарка 18.01.2019 | 21:20
Огласио се и тата играча, који је из Бијељине прешао у Партизан...
Срж обраћања Драгана Радовановића се може свести у једну реченицу: Хвала Богу, извукао сам своје дете!

Саопштење породице Радовановић преносимо у целости, уз неопходне ситне корекције...

Поштовани представници медија,

У име породице Радовановић, обраћам вам се поводом неистина које је тренер КК Будућност из Бијељине, Дарио Чојић, јавно изнео у вези са преласком Николе Радовановића у КК Партизан из Београда.

Када је постало јасно да Партизан жели Николу, а да је Николина велика жеља да заигра управо у црно-белом дресу, јер за тај клуб од малих ногу навија (слика у прилогу), ступили смо у преговоре са КК Будућност из Бијељине око обештећења и преласка у КК Партизан.

Овом приликом, морам истаћи да су услови у којима је Никола живео и тренирао у Бијељини изузетно лоши, а да је сам клуб у последње две године начинио неколико противзаконитих радњи, попут одвођења детета у иностранство, без сагласности родитеља, покушаја фалсификовања потписа родитеља играча као и пребацивања детета из школе у школу без знања родитеља. Стога, наша чврста жеља је била да Никола свакако напусти КК Будућност из Бијељине, јер је постало кристално јасно, да у том клубу будућности нема.

Готово невероватно звучи, али желим да јавност са тиме упознам, да клуб са родитељима није имао, нити је желео било какву комуникацију у последње две године, а да су председник и тренер клуба, преговарали са трећим странама без знања родитеља.

Након што је Партизан понудио обештећење које је далеко веће од оног које је тржишно, КК Будућност је тај предлог глатко одбио, уз јасно агитовање да Никола треба да пређе у било који други клуб, осим у Партизан.

Желим да јасно нагласим, како смо као породица свим срцем желели да дете практично избавимо из те куће и неадекватних услова живота и рада, чак и по цену да престане да се бави кошарком. Ово износим са жељом да упозорим све родитеље чија деца ће једног дана доћи у ситуацију да тренирају и играју у КК Будућност из Бијељине.

Желим да се захвалим агенту, Драгану Делићу, који нам је веома професионално предочио све понуде за Николу, који је сам одабрао прелазак у редове Партизана. Одлука мог сина, за мене представља обавезу и учинио сам све у складу са правилима да се његова жеља оствари.

Такође, желим да напоменем да је кроз сличну тортуру не тако давно прошао играч КК Црвена звезда, Бориша Симанић, чијем оцу Драгану Симанићу, желим да се посебно захвалим на потврди свих информација. А изнад свега, желим да се захвалим Богу, што сам успео да своје дете извучем из неприродног односа и услова које не бих пожелео нити једном родитељу за њихово дете.

Спортски поздрав,

Драган Радовановић 
Невесиње, Република Српска

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Глас

18.01.2019 21:55

Пуна подрска оцу на оваквом тексту.Дијеца иде гдје је боље и то је сан сваког правог спортисте,а посебно сину зелимо сви “ГРОБАРИ” срецу у насем вољеном клубу КК “ПАРТИЗАН”! Гробари из Бања Луке

ОДГОВОРИТЕ