Oglasio se i tata igrača, koji je iz Bijeljine prešao u Partizan...

Neverovatni ''obrti'' se dešavaju oko prelaska mladog i super-talentovanog košarkaša bijeljinske Budućnosti, Nikole Radovanovića, u redove Partizana. Od informacije da je transfer završen, preko reagovanja KK Budućnost, koji je naveo da se Partizan bavi ''nečasnim'' radnjama, do najnovijeg oglašavanja Nikolinog oca, Dragana, koji se obratio svim medijima saopštenjem. . . Da li se to stvara ''slučaj Radovanović''?

Košarka 18.01.2019 | 21:20
Oglasio se i tata igrača, koji je iz Bijeljine prešao u Partizan...
Srž obraćanja Dragana Radovanovića se može svesti u jednu rečenicu: Hvala Bogu, izvukao sam svoje dete!

Saopštenje porodice Radovanović prenosimo u celosti, uz neophodne sitne korekcije...

Poštovani predstavnici medija,

U ime porodice Radovanović, obraćam vam se povodom neistina koje je trener KK Budućnost iz Bijeljine, Dario Čojić, javno izneo u vezi sa prelaskom Nikole Radovanovića u KK Partizan iz Beograda.

Kada je postalo jasno da Partizan želi Nikolu, a da je Nikolina velika želja da zaigra upravo u crno-belom dresu, jer za taj klub od malih nogu navija (slika u prilogu), stupili smo u pregovore sa KK Budućnost iz Bijeljine oko obeštećenja i prelaska u KK Partizan.

Ovom prilikom, moram istaći da su uslovi u kojima je Nikola živeo i trenirao u Bijeljini izuzetno loši, a da je sam klub u poslednje dve godine načinio nekoliko protivzakonitih radnji, poput odvođenja deteta u inostranstvo, bez saglasnosti roditelja, pokušaja falsifikovanja potpisa roditelja igrača kao i prebacivanja deteta iz škole u školu bez znanja roditelja. Stoga, naša čvrsta želja je bila da Nikola svakako napusti KK Budućnost iz Bijeljine, jer je postalo kristalno jasno, da u tom klubu budućnosti nema.

Gotovo neverovatno zvuči, ali želim da javnost sa time upoznam, da klub sa roditeljima nije imao, niti je želeo bilo kakvu komunikaciju u poslednje dve godine, a da su predsednik i trener kluba, pregovarali sa trećim stranama bez znanja roditelja.

Nakon što je Partizan ponudio obeštećenje koje je daleko veće od onog koje je tržišno, KK Budućnost je taj predlog glatko odbio, uz jasno agitovanje da Nikola treba da pređe u bilo koji drugi klub, osim u Partizan.

Želim da jasno naglasim, kako smo kao porodica svim srcem želeli da dete praktično izbavimo iz te kuće i neadekvatnih uslova života i rada, čak i po cenu da prestane da se bavi košarkom. Ovo iznosim sa željom da upozorim sve roditelje čija deca će jednog dana doći u situaciju da treniraju i igraju u KK Budućnost iz Bijeljine.

Želim da se zahvalim agentu, Draganu Deliću, koji nam je veoma profesionalno predočio sve ponude za Nikolu, koji je sam odabrao prelazak u redove Partizana. Odluka mog sina, za mene predstavlja obavezu i učinio sam sve u skladu sa pravilima da se njegova želja ostvari.

Takođe, želim da napomenem da je kroz sličnu torturu ne tako davno prošao igrač KK Crvena zvezda, Boriša Simanić, čijem ocu Draganu Simaniću, želim da se posebno zahvalim na potvrdi svih informacija. A iznad svega, želim da se zahvalim Bogu, što sam uspeo da svoje dete izvučem iz neprirodnog odnosa i uslova koje ne bih poželeo niti jednom roditelju za njihovo dete.

Sportski pozdrav,

Dragan Radovanović 
Nevesinje, Republika Srpska

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Glas

18.01.2019 22:55

Puna podrska ocu na ovakvom tekstu.Dijeca ide gdje je bolje i to je san svakog pravog sportiste,a posebno sinu zelimo svi “GROBARI” srecu u nasem voljenom klubu KK “PARTIZAN”! Grobari iz Banja Luke

ODGOVORITE