Вучић: Европа да утиче на Приштину

Предсједник Србије Александар Вучић апеловао је на партнере из ЕУ да још снажније утичу на Приштину да укине таксе, јер је Србија спремна и жели разговор.

Србија 18.01.2019 | 14:05
Вучић: Европа да утиче на Приштину
- Важно је све то због Срба на КиМ, али и због нас. Чули смо речи од албанских званичника, који кажу да су жељели да учине штету Србији - навео је Вучић.

Како преноси Блиц, рекао да није чуо ниједно смислено објашњење ни приједлог са приштинске стране у вези са рјешењем косовског проблема.

- Без рјешења имаћемо великих пробрлема, и економских и политичких, и једни и други - каже Вучић.

Рекао је и да је примијетио да "сви све знају шта сам ја са Путином разговарао". Рекао је и да "ако Кадри Весељи (предсједник косовске скупштине) каже да ће Русија да призна Косово, онда је то вјероватно тачно".

- Мени Путин то није рекао, већ све супротно, али ако Весељи то каже, онда је то ваљда тако - рекао је иронично Вучић.

Рекао је да је Путин и јуче поновио исти став као и раније када је говорио о косовском проблему, а то је да ће прихватити рјешење до кога дођу Београд и Приштина.

- Ми Срби не желимо да разумијемо да је нама важно да имамо договор са Албанцима. Морамо да имамо ту осовину мира. Људи то неће да разумеју, а ако неће, плашим се тога да не склизнемо у неку катастрофу - рекао је Вучић.

Избори зависе од приштинских такси

Навео је и да, ако Приштина не жели да укида таксе, заправо не жели ништа, нити договор нити било шта. Од тога, каже, зависи и да ли ћемо ићи на изборе у Србији или не.

- Ваљда је боље да не говорим какво је стварно стање у јавном мнењу, многи би се разочарали због тога. Важно је да водимо рачуна о државним интересима. Ако неће бити укидања такси, онда можемо да пружимо шансу и Харадинајевој идеји да ме "скину" са власти - каже Вучић.

Вучић је, у обраћању медијима, како је пренио Б92, изразио захвалност руском предсједнику Владимиру Путину због посјете, као и грађанима Србије.

-Србија је јуче била свијет, биће и у будућности, рекао је предсједник Србије и најавио да ће током ове године, поред јучерашње посјете предсједника Руске Федерације Владимира Путина, бити још посјета светских државника.

„Надам се посјети предсједника Кине у другој половини ове године. Имаћемо свакако поновни сусрет у априлу, а вјерујем да ће доћи у Србију у другој половини године“, рекао је Вучић на конференцији за штампу.

Он је изразио увјерење да ће предсједник Француске Емануел Макрон доћи у Србију прије тога.

„Може бити изненађења да још неки од великих предсједника посјети Србију“, казао је он.



БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ре

18.01.2019 13:34

Сад тражи од ЕУ и Американаца да утичу на Албанце а јуце ко штене масе репом испред Путина? Овај умислио да је Бог? Да ће сви да раде за њега и да слушају шта он жели ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.01.2019 14:32

Буди културан кад већ нешто коментаришеш.То што албанци раде нема нигдје на свијету и понашају се крајње безобразно

Name

ре Зоран

18.01.2019 16:17

Па сто не трази од Руса да утицу на Пристину кад су тако моцни.

Name

Фи

18.01.2019 17:08

БАШ ТАКО НЕК Русија утјече. НАЈ ГОРЕ је што НАРОД НЕЗНА да обичан човјек у Србији Босни живи боље него обично човјек у Русији.

Name

Ре фи

18.01.2019 17:32

Ти живиш у федерацији а ми у Републици Српској.

Name

Лаганица

18.01.2019 15:36

незнам да ли знају, или то намерно раде,ови наши политичари опасну игру играју.Својом неспособношчу и својим национализмима започели су рат,а овим политиканством доводе двије велесиле да се прејебавају нац нашим просторима.Онои никад нису чули да кад се слонови туку да обавезно трава страда.Ко су они,ко их је нама инсталирао и шта су то они нама у ово четврт вијека добро донијели.Све неки доктори наука,магистри,правници,све неки стручњаци или квази стручњаци који су свјесни само себе и даље их ништа не занима.Кад се сјетим да су ону државу направили скоро неписмени људи_патриоте дође ми да предлоźим да се укину дрźавни факултети и оставе ове творнице диплома и кладионице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луц

19.01.2019 07:56

Све је толико лицемјерно и на крају тужно. Муче народ сваки дан неким својим небулозним изјавама, зачикивањима једни других, препуцавањима, као национализмом и затезањем односа, а приватно се фино друже. Додијао је оволики, вишедеценијски безобразлук, поготово борба са свакодневним поскупљењима, а мањина све богатија. Здрав смисао се давно изгубио, ко може треба да бјежи.

Name

Е моји Руси

18.01.2019 16:26

Због чега су Руси дрмнули од Срба заставу и окренули је наопако и сада је својатају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

19.01.2019 05:44

Пази молим те да европа утице.Један је био Тито који је јебаво и амере и русе.Српска памети одлуци се једном куда идес.Ја невидим редове испред руске амбасаде него пред амбасадама еу дрзава.Зивите од људи ињиховог новца који стизе из еу.Окрените се мало око себе и погледајте гдје су сада мадарска цеска словацка пољска бугарска румунија...Некада смо за њих били сан.Данас наса дјеца иду код њих да раде.О њемацкој аустрији свици нецу ни да прицам...Ово сто ви радите води унистењу и србије и републике српске.Дајте народу референдум еу и нато или русија па да вас онда видим.Нецете јер знате да у еу влада закон и да неко мора одговарати за највецу пљацку српског народа коју сте уцинили сви ви који сте били на власти од 1990 до данас и у србији и у републици српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мадмаx

19.01.2019 12:56

Боли брига европу за пристину, имају своја посла и бриге. Ни једна неце повуци своје признање, само це филдзан дрзаве за који нисам никад цуо да уопсте постоју.

ОДГОВОРИТЕ