Милош Биковић звијезда у Русији

Глумац Милош Биковић имао је част да се током јучерашњег дана у Београду сретне са председником Русије Владимиром Путином, који га је пре нешто више од два месеца у Москви одликовао Медаљом Пушкина. Српски глумац у Русији ужива статус велике звезде, будући да већ неколико година тамо гради успешну каријеру.

Србија 18.01.2019 | 13:47
Милош Биковић звијезда у Русији
Када је започео каријеру у Русији Милош Биковић већ је имао низ запажених улога у српској кинематографији, а познато је да је и многе своје колеге из Србије довео на руско тржиште и повезао их са тамошњим продуцентима.
 
Велику популарност стекао је улогом у серији "Кухиња", због чега је стекао и статус секс симбола, а затим су се низале роле у филмовима "Митови", "Лед", "Изван граница реалности", "Кома", "Слуга", као и "Балканска међа", где се окушао и као продуцент.

Прошле године српски глумац је у Русији снимао и серију о Муслиму Магомајеву, чувеном совјетском певачу за Први канал руске телевизије чије се приказивање ускоро очекује.

Један од најпопуларнијих глумаца млађе генерације често истиче да се навикао на живот у Русији, али да без обзира на то Србија у његовом срцу увек заузима прво место.

 

- Русија је земља која највише на планети личи на Србију, где може наш човек да се осећа као код куће, али без обзира на то постоји носталгија. Недостају ми пријатељи и породица. Посао којим се бавим је такав, чергарски, тражи да си стално у покрету – рекао је он у једном интервјуу.

4. новембра 2018. године добио је велико признање, када га је Владимир Путин лично одликовао Медаљом Пушкина, признањем које се додељује за заслуге у области културе, просветитељства, књижевности и уметности, за велику улогу у очувању културног наслеђа, за зближавање култура и нација.

Биковић је тада изјавио да за њега та награда значи "кредит" и "охрабрење".

- Кредит који је добијен делом због заслуга, а делом авансно, са једним добрим грејс периодом. То је за мене једно охрабрење да наставим да наша два народа, на неки начин, повезујем кроз своју делатност. Постоји много тема којима желим да се бавим, које нас повезују, које су наша заједничка историја, а о којима ми мало знамо или чак и ако знамо можда их недовољно доживљавамо као нашу историју, него их само памтимо као неку информацију. Мени је ово охрабрење да наставим то све - изјавио је Биковић након што му је Путин уручио признање у Кремљу.



Милош Биковић поносан је што му је указана част да се јуче у Београду поново сретне са руским председником.

На свечаном ручку у Палати правде популарни глумац седео је са Емиром Кустурицом и министром културе Владаном Вукосављевићем, што такође сматра великом привилегијом.

- Посета Владимира Путина је веома важна зато што се, поред свих осталих договора који су постигнути, отварају врата и за сарадњу у култури, а посебно у кинематографији. Још једном се потврђује блискост између наша два народа - рекао је за "Новости" Милош Биковић. Он је додао и да је атмосфера била веома свечана.

 (Блиц) 
 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гаврило

18.01.2019 17:23

Умишљени лик

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

19.01.2019 13:38

Изврсан глумац.