Посјета неће засметати Србији

Премијерка Србије Ана Брнабић каже даје задовољна посјетом предсједника Русије и та она апсолутно не може да засмета Србији на путу евроинтеграција.

Србија 18.01.2019 | 12:32
Посјета неће засметати Србији
"Апсолутно не може да засмета. Ти односи су јако добри, водимо транспарентну и искрену политику. Брисел зна за наше традиционалне везе, политичке и економске, као и што Москва зна за аспирације Србије у ЕУ", рекла је Брнабић одговарајући на питање новинара да ли посјета Путина може да засмета Бриселу.

"Добро је да постоји земља која је овако стратешки позиционирана, да је најближе чланству ЕУ, а са друге стране има добру комуникацију са Русијом, која је чини ми свакако важна ЕУ", казала је Брнабић током уводног дијела шесте пленарне сједнице Националног конвента о ЕУ. 

Било је важно да се чује Путинова порука да Русија подржава дијалог Београда и Приштине и да ће подржати свако рјешење које Београду одговара, рекла је премијерка. 

Оцијенила је и да велику част представља то што је Путин одликовао предсједника Србије Александра Вучића орденом Александра Невског. 

Упитана да прокоментарише важност потписаних споразума, Брнабић је као најважније поменула инфраструктурне споразуме у области железничког саобраћаја, енергетски споразум у којем је, за њу, најважнији проширење капацитета складишта гаса у Банатском двору. 

"Србији ће бити потребно још више гаса због веће инфраструктурне мреже", рекла је Брнабић и додала да су за њу важни и споразуми који се односе на дигитализацију и иновације, те да ће посебну пажњу обратити на уговор о сарадњи са научно-истраживачким центром Сколково.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рајко

18.01.2019 12:24

Сто се тиче посијете господина Путина свака му част али Србија није требала позвати господина Додика , јер Додик не заслужује да буде у истој простори гдје је Путин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

18.01.2019 12:48

Засто од односа са Русијом правимо митове и на њима пропадамо.Сами смо себи највазнији ,засто се подцјењујемо.Има ли ико у земљи Србији ко има снаге да анализира економске односе са Русијом а који су погубни и за Србију и за њену будуцност.Овако смо ми некад добијали милионске послове по Африци ,Азији па и самој Русији ,дјелили одликовања и давали хуманитарне донације кроз градњу скола и болница и тако бар дио врацали народу.Ови сад дају по заслугама а потребе народ задовољава по западним баустелама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

влада

18.01.2019 16:50

Итекако се прати све, а Србија неће ући никад у ЕУ бас због ове политике.Једини дугорочни циљ ЕУ и УСА је да се једног дана Русија покори, све се ради у постизању тог циља.Толика богатства неће се оставити једној Русији.Русија као економија није ништа посебно.Србија ће бити кажњена за ову политику запамтите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глобал зитизен

18.01.2019 17:51

Ма какви засметати , уци цете у ЕУ у пакету са Турском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

19.01.2019 11:50

стаје ова муско или зенско ако је зенско гдјесу јој сисе

ОДГОВОРИТЕ