Партизанова ниска суперталентованих штопера...

Јуче Блеки, данас Света, сутра Страхиња Бошњак! У Хумској имају велика очекивања од дефанзивца који се претходних шест месеци калио у Земуну.

Фудбал 19.01.2019 | 22:00
Партизанова ниска суперталентованих штопера...
Прича се и пише да би у овом зимском прелазном року Светозар Марковић могао да напусти Партизан, али би ниску суперталентованих штопера, који последњих година добијају шансу у Хумској, требало да настави Страхиња Бошњака. Још као пионир некадашњи омладински репрезентативац Србије је скренуо пажњу на себе. Велика очекивања и данас у редовима српског шампиона имају од момка рођеног 199. године, пошто је реч о одликашу Партизанове школе фудбала.

Ове јесени је скупљао суперлигашке минуте у Земуну, а Зоран Мирковић је одлучио да га „повуче“ са позајмице и током ових припрема још једном измери његов потенцијал и квалитет.

„Није ми летос било лако када сам сазнао да ћу отићи на позајмицу. Потонуо сам у првом тренутку, нисам веровао да је то право решење за мене.  Али после неколико дана размишљања схватио сам да ће то бити само један степеник више, један корак напред да усавршим своје знање и напредујем“,почиње причу Страхиња Бошњак.

Солидну јесен имао је млади дефанзивац у редовима суперлигаша из Горње вароши. Измерио се са много искуснијим играчима, што ће му помоћи да се наметне Зорану Мирковићу.

„У Земуну  сам одиграо осам утакмица, неке сам почео, а у некима сам улазио са клупе. Ипак, није било лако ни изборити се у мањем клубу за минутажу,   јер је на мојој позицији играо бивши играч Партизана Трајковић од којег сам научио доста тога, али не само од њега већ и од људи из клуба. Ту је био и Немања Томић, тако да смо имали пуно тема за разговор. Момцима сам захвалан  на томе како су ме прихватили и што су били уз мене кад год ми је било потребно“.

Управо би Бошњак могао да буде скривени адут црно-белих у пролећној сезони. Неко ко има потенцијал да појача тим.

„После шест месеци проведених у Земуну, речено ми је да се враћам у Партизан, било ми је пуно срце! То је мој клуб из детињства. Не могу да се не обрадујем таквим вестима. Тренера Бату Мирковића нисам познавао лично, већ само као врхунског играча. Први сусрет са њим као тренером био је позитиван, а надам се да сам и ја оставио такав утисак. Дошло је пар нових играча које нисам познавао, док је већина била ту раније. Прихватили су ме као да нисам ни одлазио“.

Шта се променило за шест месеци?

„Доста тога  сам научио. Трудио  сам да свакога дана будем бољи и успешнији, да играм што више утакмица и да се наметнем тренеру. Некада није све до играча, нешто је и до људи из клуба, до тренера, његове идеје и визије. Моје је да се прилагодим, играм и у сваком тренутку дам максимум“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар