Мари пред новом операцијом: Тежак ударац за мене!

Најбољи британски тенисер свих времена, Енди Мари, повукао се са турнира у Марсеју.

Тенис 19.01.2019 | 20:30
Мари пред новом операцијом: Тежак ударац за мене!
Мари је пред почетак Аустралијан опена изјавио да је веома могуће да каријеру заврши већ ове сезоне, а претходну годину је скоро целу пропустио због операција и опоравка од повреда.

Шкот је на емотивној конференцији за медије објавио да не може више да се бори са болом, а затим се Мелбурн од њега опростио када га је у првом колу избацио Баутиста Агут.

Он је био пријављен за турнир у Марсеју који се игра након првог Гренд слема сезоне, али су организатори тог турнира објавили да Мари неће учествовати јер је одлучио да оде на нову операцију кука. 

"Ово је тежак ударац за мене, али немам избора. Био сам срећан што ћу поново играти у Марсеју, где сам био шампион 2008. То ми је била веома лепа успомена", рекао је Мари, а преносе из Марсеја. 

Сам тенисер није званично потврдио да ће ићи на нову операцију, али су то "уместо њега" урадили организатори турнира у Марсеју путем саопштења. 

Тренутно се нагађа да би 31-годишњи тенисер могао на операцију, а иако он сам није говорио о томе, јесу организатори турнира у Француској, који су навели да ће "због сталних болова у куку, Мереј можда морати поново на операцију" и да је зато отказао учешће на турниру.

Мареј је пре почетка Аустралијан опена најавио да ће највероватније ове сезоне завршити каријеру, као и да му је жеља да се од тениса опрости на Вимблдону.

Британац је потом у првом колу турнира у Мелбурну изгубио од Шпанца Роберта Баутисте Агута, а након тог меча је рекао да ће учинити све како би наставио да игра иако му операција не гарантује тако нешто.

Енди је раније изјавио да је нова операција и те како могућа, али да му она уопште не гарантује да ће моћи да настави каријеру.Он је, такође, отказао све турнире у фебруару (Доха, Марсеј и Дубаи).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар