Mari pred novom operacijom: Težak udarac za mene!

Najbolji britanski teniser svih vremena, Endi Mari, povukao se sa turnira u Marseju.

Tenis 19.01.2019 | 20:30
Mari pred novom operacijom: Težak udarac za mene!
Mari je pred početak Australijan opena izjavio da je veoma moguće da karijeru završi već ove sezone, a prethodnu godinu je skoro celu propustio zbog operacija i oporavka od povreda.

Škot je na emotivnoj konferenciji za medije objavio da ne može više da se bori sa bolom, a zatim se Melburn od njega oprostio kada ga je u prvom kolu izbacio Bautista Agut.

On je bio prijavljen za turnir u Marseju koji se igra nakon prvog Grend slema sezone, ali su organizatori tog turnira objavili da Mari neće učestvovati jer je odlučio da ode na novu operaciju kuka. 

"Ovo je težak udarac za mene, ali nemam izbora. Bio sam srećan što ću ponovo igrati u Marseju, gde sam bio šampion 2008. To mi je bila veoma lepa uspomena", rekao je Mari, a prenose iz Marseja. 

Sam teniser nije zvanično potvrdio da će ići na novu operaciju, ali su to "umesto njega" uradili organizatori turnira u Marseju putem saopštenja. 

Trenutno se nagađa da bi 31-godišnji teniser mogao na operaciju, a iako on sam nije govorio o tome, jesu organizatori turnira u Francuskoj, koji su naveli da će "zbog stalnih bolova u kuku, Merej možda morati ponovo na operaciju" i da je zato otkazao učešće na turniru.

Marej je pre početka Australijan opena najavio da će najverovatnije ove sezone završiti karijeru, kao i da mu je želja da se od tenisa oprosti na Vimbldonu.

Britanac je potom u prvom kolu turnira u Melburnu izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta, a nakon tog meča je rekao da će učiniti sve kako bi nastavio da igra iako mu operacija ne garantuje tako nešto.

Endi je ranije izjavio da je nova operacija i te kako moguća, ali da mu ona uopšte ne garantuje da će moći da nastavi karijeru.On je, takođe, otkazao sve turnire u februaru (Doha, Marsej i Dubai).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar