Званично: Исаиловић три године у Бенфики!

Португалски великан довео новог Србина. . . ! Српска "колонија" у Бенфики – потписао син бившег играча Партизана! Млади српски фудбалер, Александар Исаиловић (17), потписао је петогодишњи уговор са Бенфиком.

Фудбал 18.01.2019 | 14:15
Званично: Исаиловић три године у Бенфики!
Српски кадетски репрезентативац стигао је у Лисабон из Ваљадолида, за чије је млађе категорије за две године дао чак 46 голова.

Високи нападач (191 центиметар) је син некадашњег фудбалера Драгана Исаиловића, који је срца "гробара" купио голом против Кроације 1997. за победу Партизана у Београду (1:0).

Доласком Исаиловића повећана је српска колонија у Бенфики – Љубомир Фејса, Андрија Живковић и Миле Свилар су првотимци, док је Иван Шапоњић у младом тиму. 

Под уговором са "Орловима" је и Лука Јовић, који као позајмљен играч наступа за Ајнтрахт.

Оно што је најављено још пре Нове године, вечерас је добило потврду - Александар Исаиловић (17) нови је играч Бенфике. Кадетски репрезентативац Србије ставио је параф на трогодишњу верност Орловима и у почетку ће играти за млади тим португалског великана. 

Подсетимо, ради се о сину некадашњег нападача Партизана Драгана Исаиловића, који је након завршетка каријере остао да живи у Шпанији. Александар је прве фудбалске кораке започео у Ваљадолиду, висок је 191 центиметар и поред Бенфике привукао је пажњу Манчестер Ситија и Вулверхемптона, али је очигледно процењено да би у Лисабону имао највише простора за даљи напредак. 

Александар Исаиловић одиграио је осам утакмицам за кадетску селекцију Србије и постигао три поготка. У млађим категоријама Ваљадолида експлодирао је у претходне две године - дао је укупно 46 голова.

Бенфика је на овај начин наставила традицију довођења младих српских фудбалера. У првој екипи двоструког шампиона Европе тренутно су Александар Живковић и Љубоимир Фејса. И Лука Јовић још је под уговором са Португалцима, али њега ће ускоро откупити Ајнтрахт...

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар