Zvanično: Isailović tri godine u Benfiki!

Portugalski velikan doveo novog Srbina. . . ! Srpska "kolonija" u Benfiki – potpisao sin bivšeg igrača Partizana! Mladi srpski fudbaler, Aleksandar Isailović (17), potpisao je petogodišnji ugovor sa Benfikom.

Fudbal 18.01.2019 | 14:15
Zvanično: Isailović tri godine u Benfiki!
Srpski kadetski reprezentativac stigao je u Lisabon iz Valjadolida, za čije je mlađe kategorije za dve godine dao čak 46 golova.

Visoki napadač (191 centimetar) je sin nekadašnjeg fudbalera Dragana Isailovića, koji je srca "grobara" kupio golom protiv Kroacije 1997. za pobedu Partizana u Beogradu (1:0).

Dolaskom Isailovića povećana je srpska kolonija u Benfiki – Ljubomir Fejsa, Andrija Živković i Mile Svilar su prvotimci, dok je Ivan Šaponjić u mladom timu. 

Pod ugovorom sa "Orlovima" je i Luka Jović, koji kao pozajmljen igrač nastupa za Ajntraht.

Ono što je najavljeno još pre Nove godine, večeras je dobilo potvrdu - Aleksandar Isailović (17) novi je igrač Benfike. Kadetski reprezentativac Srbije stavio je paraf na trogodišnju vernost Orlovima i u početku će igrati za mladi tim portugalskog velikana. 

Podsetimo, radi se o sinu nekadašnjeg napadača Partizana Dragana Isailovića, koji je nakon završetka karijere ostao da živi u Španiji. Aleksandar je prve fudbalske korake započeo u Valjadolidu, visok je 191 centimetar i pored Benfike privukao je pažnju Mančester Sitija i Vulverhemptona, ali je očigledno procenjeno da bi u Lisabonu imao najviše prostora za dalji napredak. 

Aleksandar Isailović odigraio je osam utakmicam za kadetsku selekciju Srbije i postigao tri pogotka. U mlađim kategorijama Valjadolida eksplodirao je u prethodne dve godine - dao je ukupno 46 golova.

Benfika je na ovaj način nastavila tradiciju dovođenja mladih srpskih fudbalera. U prvoj ekipi dvostrukog šampiona Evrope trenutno su Aleksandar Živković i Ljuboimir Fejsa. I Luka Jović još je pod ugovorom sa Portugalcima, ali njega će uskoro otkupiti Ajntraht...

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar