Крајиновић: Борна је фаворит, али ја имам искуство!

Филип Крајиновић је успео да преброди још једну препреко на Аустралијан Опену и први пут се нађе у трећем колу једног Гренд слем турнира.

Тенис 18.01.2019 | 21:00
Крајиновић: Борна је фаворит, али ја имам искуство!
Победио је Јевгенија Донскоја, осветио тако Ласла Ђереа, који је од Руса изгубио у првој рунди и себи створио прилику да игра са Борном Ћорићем из Хрватске.

Филип је био видно задовољан иако је истакао да има још доста ствари на којима треба да ради.

"Био је захтеван меч, кишица нас је ометала.. Шта да кажем, мислим да сам био бољи цео меч, имао сам контролу, сет и брејк, и онда сам се некако ту мало повукао, он је одиграо пар добрих поена. Тај-брејк је био добар са обе стране, играли смо добре поене, уз мало среће сам га добио. Трећи сет сам опет био доста бољи, водио са 4:1, имао шансу и за 5:1, нисам је искористио, али све у свему, задовољан сам што сам у трећем колу. Велика ствар за мене, први турнир ове године, најбољи гренд слем резултат за мене", почео је причу са српским новинарима момак из Сомбора. 

Против Донскоја је било извесних падова у игри, али то није ништа необичнио на Гренд слему. 

"Мало ми недостаје самопоуздања, то је сигурно, немам мечева, зато и не завршавам како треба. Ипак, да не звучим безобразно, али стварно мислим да сам био доста бољи од Донскоја. Сервис ме служи када је најбитније, што ми је велика предност. На томе сам много радио са Јохансоном, тако да мислим да ћу из меча у меч бити све бољи и опуштенији. Никада нисам играо треће коло гренд слема, кад сам видео жреб знао сам да ми је то шанса. С друге стране, срећан сам што сам све прошао. Донској је незгодан играч, он на моменте игра добро, па онда просипа и нема много ритма, тако да није лако играти са њим", признао је Филип. 

Каже да је физички све у реду, да нема никаквих проблема. 

"Одиграо сам три сата, за мене је то велики успех. Срећан сам што ћу имати још једну шансу да играм, са Борном Ћорићем. Он је мој добар другар, биће то занимљив меч, спремићу се добро. Све иде добро. Борна је свакако фаворит, игра стварно јако добар тенис, много је напредовао у последњих шест месеци, што показују његови резултати. Улазим растерећен у меч, уживаћу у игри, надам се најбољем", каже Крајиновић. 

Ћорић је изузетно напрдовао у прошлој сезони, свестан је и Филип да ће морати да још подигне ниво игре ако жели да се нађе у осмини финала. 

"Мораћу да будем агресивнији, он јако добро сервира, то је највише поправио. Играћу своју игру! Нема ту неке посебно велике тактике, трудићу се да будем што опуштенији, да користим своје шансе. То је оно што ће ме и Јохансон посаветовати, али сигуран сам да ме чека тежак меч. Имам искуиство у свету тениса, и он мене доста респектује, сигурно ће и сам осећати притисак, тако да ће то бити отворен меч. Бољи ће победити", поручио је српски тенисер. 

Посебно га је, каже, обрадовало то што је имао подршку великог броја наших навијача. 

"Било је много наших. Има увек занимљивих коментара, 'хајде заби ас, хајде удари ово или оно', али срећан сам што нас има толико много. Лепо је било видети наше људе и драго ми је што су уз нас. Много нам то значи, ипак смо у Аустралији, милијарду километара од Србије, тако да сам им захвалан и верујем да ће у још већем броју доћи да ме гледају у трећем колу", закључио је Крајиновић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар