Крунић: Хоћу да размишљам позитивно!

Не поправља се игра преко ноћи! Александра Крунић није била превише нерасположена после пораза од Ћијан Ванг из Кине.

Тенис 18.01.2019 | 13:30
Крунић: Хоћу да размишљам позитивно!
После меча који је завршен за свега 58 минута, Крунићева је мирно анализирала узроке пораза свесна да физички још није на највишем нивоу, тако да је и резултат последица поменутог проблема.

Кинескиња је током целог меча била та која је диктирала како ће се играти, одлично је и сервирала, тако да Александра није могла да учини више осим да пружи какав такав отпор.

"Много сам боље играла него у првом мечу. Био ми је циљ да будем агресивна и да доведем себе да играм од првог поена као да је у питању интензитета на 5:5, као што је рецимо било у другом сету меча са Дијас. Ипак, физички нисам могла да изнесем такав темпо игре. Нисам могла да јој парирам у дугом поену са ударцима које ми је наметнула. Све у свему, дефинитвино је боље него први меч, позитивнија сам доста. Мислим да је ово прави пут за мене, само што морам да радим физички и на терену и ван њега да радим са овим интензитетом прва два сета јер сам у другом сету почела да падам физички. Падала ми је и брзина првог сервиса. Ово ми је био прави показатељ где се налазим у односу на играчицу из Топ 20, а мислим да је данас показала и ниво за Топ 10, али из овог меча могу само да извучем позитивне ствари", изјавила је Крунићева. 

Поновила је да је за њу најважније да се концентрише на позитивне ствари у својој игри. 

"Био је много бољи него меч у уторак. За мене је најважније да сваког дана показујем бољу игру него дан пре тога. Неке ствари не могу да се промене преко ноћи. Свакако, и понашање на терену ми је било много боље, била сам позитивнија, све циљеве које сам себи поставила пред меч, а то је да регујем само на позитивне ствари и поене, то сам постигла. Ово остало, дакле играчки и физички, то су ствари које се лако поправљају радом на исправним стварима". 

Већ зна шта је очекује у наредном периоду. Поручила је да се радује што ће поново играти у Фед купу за Србију. 

"Враћам се кући 19. јануара, потом за викенд, тачније 25. јануара идем у Санкт Петербург. Тамо ћу, ако не уђем у главни жреб, играти само дубл са Олгом Даниловић. Одмах после тога је Фед куп, а недељу дана после тога путујем у Будимпешту. Све је у дворани и онда следи Америка", поручила је српска тенисерка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар