Krunić: Hoću da razmišljam pozitivno!

Ne popravlja se igra preko noći! Aleksandra Krunić nije bila previše neraspoložena posle poraza od Ćijan Vang iz Kine.

Tenis 18.01.2019 | 13:30
Krunić: Hoću da razmišljam pozitivno!
Posle meča koji je završen za svega 58 minuta, Krunićeva je mirno analizirala uzroke poraza svesna da fizički još nije na najvišem nivou, tako da je i rezultat posledica pomenutog problema.

Kineskinja je tokom celog meča bila ta koja je diktirala kako će se igrati, odlično je i servirala, tako da Aleksandra nije mogla da učini više osim da pruži kakav takav otpor.

"Mnogo sam bolje igrala nego u prvom meču. Bio mi je cilj da budem agresivna i da dovedem sebe da igram od prvog poena kao da je u pitanju intenziteta na 5:5, kao što je recimo bilo u drugom setu meča sa Dijas. Ipak, fizički nisam mogla da iznesem takav tempo igre. Nisam mogla da joj pariram u dugom poenu sa udarcima koje mi je nametnula. Sve u svemu, definitvino je bolje nego prvi meč, pozitivnija sam dosta. Mislim da je ovo pravi put za mene, samo što moram da radim fizički i na terenu i van njega da radim sa ovim intenzitetom prva dva seta jer sam u drugom setu počela da padam fizički. Padala mi je i brzina prvog servisa. Ovo mi je bio pravi pokazatelj gde se nalazim u odnosu na igračicu iz Top 20, a mislim da je danas pokazala i nivo za Top 10, ali iz ovog meča mogu samo da izvučem pozitivne stvari", izjavila je Krunićeva. 

Ponovila je da je za nju najvažnije da se koncentriše na pozitivne stvari u svojoj igri. 

"Bio je mnogo bolji nego meč u utorak. Za mene je najvažnije da svakog dana pokazujem bolju igru nego dan pre toga. Neke stvari ne mogu da se promene preko noći. Svakako, i ponašanje na terenu mi je bilo mnogo bolje, bila sam pozitivnija, sve ciljeve koje sam sebi postavila pred meč, a to je da regujem samo na pozitivne stvari i poene, to sam postigla. Ovo ostalo, dakle igrački i fizički, to su stvari koje se lako popravljaju radom na ispravnim stvarima". 

Već zna šta je očekuje u narednom periodu. Poručila je da se raduje što će ponovo igrati u Fed kupu za Srbiju. 

"Vraćam se kući 19. januara, potom za vikend, tačnije 25. januara idem u Sankt Peterburg. Tamo ću, ako ne uđem u glavni žreb, igrati samo dubl sa Olgom Danilović. Odmah posle toga je Fed kup, a nedelju dana posle toga putujem u Budimpeštu. Sve je u dvorani i onda sledi Amerika", poručila je srpska teniserka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar