Барселона губи Куп за "зеленим столом"?!

Четвороструком узастопном освајачу Купа краља прети дисквалификација из такмичења.

Фудбал 17.01.2019 | 17:00
Барселона губи Куп за "зеленим столом"?!
Барселона у четвртак увече игра реванш меч осмине финала Купа краља против Левантеа, али њена судбина у том такмичењу остаће неизвесна чак и ако Каталонци надокнаде 1:2 из прве утакмице.

Дефанзивац Хуан "Ћуми" Брандариз прошле недеље је за Барсу наступио упркос суспензији због картона које је добио играјући за Барселону "Б" у трећој шпанској лиги.

Реал је пре три сезоне због сличног случаја дисквалификован из Купа, након победе над Кадизом од 3:1 у првој утакмици.

Денис Черишев је играо и дао гол за "краљевиће", а у Реалу тада нису знали да је и даље на снази суспензија коју је репрезентативац Русије зарадио у Купу краља 2014/15, као члан Виљареала.

Каталонци се у актуелном случају "заклањају" иза недавно усвојене промене правила, по којој постоје "лакше" и "теже" суспензије.

Они сматрају да "Ћуми" Брандариз због картона добијених у трећој лиги није имао право наступа само у том такмичењу, док за његов наступ у Купу није било препрека.

Разрешење ситуације мораће да уследи брзо, јер се већ следеће недеље играју први мечеви четвртфинала.

Барселона је актуелни, четвороструки узастопни освајач шпанског Купа, али и најуспешнији клуб у историји са 30 трофеја, испред Атлетика из Билбаа који је тријумфовао 23 пута.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар