Barselona gubi Kup za "zelenim stolom"?!

Četvorostrukom uzastopnom osvajaču Kupa kralja preti diskvalifikacija iz takmičenja.

Fudbal 17.01.2019 | 17:00
Barselona gubi Kup za "zelenim stolom"?!
Barselona u četvrtak uveče igra revanš meč osmine finala Kupa kralja protiv Levantea, ali njena sudbina u tom takmičenju ostaće neizvesna čak i ako Katalonci nadoknade 1:2 iz prve utakmice.

Defanzivac Huan "Ćumi" Brandariz prošle nedelje je za Barsu nastupio uprkos suspenziji zbog kartona koje je dobio igrajući za Barselonu "B" u trećoj španskoj ligi.

Real je pre tri sezone zbog sličnog slučaja diskvalifikovan iz Kupa, nakon pobede nad Kadizom od 3:1 u prvoj utakmici.

Denis Čerišev je igrao i dao gol za "kraljeviće", a u Realu tada nisu znali da je i dalje na snazi suspenzija koju je reprezentativac Rusije zaradio u Kupu kralja 2014/15, kao član Viljareala.

Katalonci se u aktuelnom slučaju "zaklanjaju" iza nedavno usvojene promene pravila, po kojoj postoje "lakše" i "teže" suspenzije.

Oni smatraju da "Ćumi" Brandariz zbog kartona dobijenih u trećoj ligi nije imao pravo nastupa samo u tom takmičenju, dok za njegov nastup u Kupu nije bilo prepreka.

Razrešenje situacije moraće da usledi brzo, jer se već sledeće nedelje igraju prvi mečevi četvrtfinala.

Barselona je aktuelni, četvorostruki uzastopni osvajač španskog Kupa, ali i najuspešniji klub u istoriji sa 30 trofeja, ispred Atletika iz Bilbaa koji je trijumfovao 23 puta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar