Шаровић очекује укидање такси

Мирко Шаровић, министар економских односа и спољне трговине Босне и Херцеговине, данас је коментарисао могућност да Косово укине таксе на производе из Босне и Херцеговине. Како је казао, нема информацију или најаву о укидању такси. Истакао је да ће представници Косова доћи у Босну и Херцеговину како би се разговарало о овом питању.

Босна и Херцеговина 17.01.2019 | 15:01
Шаровић очекује укидање такси
Шаровић је нагласио да ће тим ескперата из Приштине у Сарајево доћи 24. јануара како би се разговарало о овом питању додавши:

"Очекујем најбоље. У прилог нам иде и став Сједињених Америчких Држава".

Очекује да ће Косово на тим разговорима представљати три особе. Према његовим ријечима, разговарао је са Расимом Љајићем, инистром трговине у Влади Србије, који га је информисао да нема информацију о могућем укидању такси.

Потом је коментарисао формирање новог сазива Савјета министара Босне и Херцеговине. 

“Ми мислимо да Партија демократског прогреса и Српска демократска странка нису препрека формирању Савјета министара Босне и Херцеговине. Не мијешамо се, не стављамо препреке, не чинимо било шта друго чиме би странке које су освојиле највећи број мандата могле да формирају Савјет министара. Што се нас тиче нека формирају Савјет министара сутра”, поручио је Шаровић.

Додао је да се Савеза независних социјалдемократа, који је тражио оставке министара из Републике Српске, не тиче да ли они, Српска демократска странка и Партија демократског прогреса министри иду некоме на руку, те додао да су они у Савјету министара у складу са законом. На крају Шаровић је поручио да их се пусти на миру. 

"Ми ћемо још једном да размислимо, уколико видимо да је овај процес бесмислен и са нема ријешена за ова питања која се тичу формирања власти можда ћемо се морати, кажем само можда, размислићемо да се у некој фази и ми укључимо по овом питању", закључио је Шаровић.

(Н1)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Најбољи

17.01.2019 14:36

Шаровић је краљ. Неприкосновен у раду и понашању у односу на све друге.

ОДГОВОРИТЕ