Šarović očekuje ukidanje taksi

Mirko Šarović, ministar ekonomskih odnosa i spoljne trgovine Bosne i Hercegovine, danas je komentarisao mogućnost da Kosovo ukine takse na proizvode iz Bosne i Hercegovine. Kako je kazao, nema informaciju ili najavu o ukidanju taksi. Istakao je da će predstavnici Kosova doći u Bosnu i Hercegovinu kako bi se razgovaralo o ovom pitanju.

Bosna i Hercegovina 17.01.2019 | 15:01
Šarović očekuje ukidanje taksi
Šarović je naglasio da će tim eskperata iz Prištine u Sarajevo doći 24. januara kako bi se razgovaralo o ovom pitanju dodavši:

"Očekujem najbolje. U prilog nam ide i stav Sjedinjenih Američkih Država".

Očekuje da će Kosovo na tim razgovorima predstavljati tri osobe. Prema njegovim riječima, razgovarao je sa Rasimom Ljajićem, inistrom trgovine u Vladi Srbije, koji ga je informisao da nema informaciju o mogućem ukidanju taksi.

Potom je komentarisao formiranje novog saziva Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. 

“Mi mislimo da Partija demokratskog progresa i Srpska demokratska stranka nisu prepreka formiranju Savjeta ministara Bosne i Hercegovine. Ne miješamo se, ne stavljamo prepreke, ne činimo bilo šta drugo čime bi stranke koje su osvojile najveći broj mandata mogle da formiraju Savjet ministara. Što se nas tiče neka formiraju Savjet ministara sutra”, poručio je Šarović.

Dodao je da se Saveza nezavisnih socijaldemokrata, koji je tražio ostavke ministara iz Republike Srpske, ne tiče da li oni, Srpska demokratska stranka i Partija demokratskog progresa ministri idu nekome na ruku, te dodao da su oni u Savjetu ministara u skladu sa zakonom. Na kraju Šarović je poručio da ih se pusti na miru. 

"Mi ćemo još jednom da razmislimo, ukoliko vidimo da je ovaj proces besmislen i sa nema riješena za ova pitanja koja se tiču formiranja vlasti možda ćemo se morati, kažem samo možda, razmislićemo da se u nekoj fazi i mi uključimo po ovom pitanju", zaključio je Šarović.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Najbolji

17.01.2019 15:36

Šarović je kralj. Neprikosnoven u radu i ponašanju u odnosu na sve druge.

ODGOVORITE