Саша Јовановић из трећег покушаја у Звезди?

Некадшањи фудбалер Младости тренутно је члан Кордобе. . .

Фудбал 20.01.2019 | 17:45
Саша Јовановић из трећег покушаја у Звезди?
Радни дани у Љутице Богдана, упркос убедљивој предности на суперлигашкој табели. Црвена звезда после блиставих 18 месеци под командом Владана Милојевића не жели да се заустави, већ да направи корак даље, па би према информацијама Спортског журнала овог јануара могла да испуни дугогодишњу жељу и на стадион “Рајко Митић“ доведе Сашу Јовановића.

Они који пажљивије прате домаће првенство најбољег га познају као једног од предводника оне генерације Младости која је у сезони 2016/2017 изборила пласман у Европу. Јовановић је у тој сезони са позиције десног крила постигао седам и наместио још пет голова. Још пре тога био је на проби у Звезди, али није прошао. Потом је његов долазак на Топчидерско брдо актуелизован са том сјајном сезоном у Лучанима – тада је био и на мети Партизана – али је на крају отишао у Шпанију, у Кордобу.

Игра добро тамо. У првој сезони три гола и пет асистенција упркос мањим проблемима са повредама по доласку на Пиринеје. У јесењој полусезони ове сезоне још три гола и две асистенције. Делује да је све ОК, али проблем је што је Кордоба у финансијским проблемима и тренутно је претпоследња на табели Сегунде. Јасно је да је Црвена звезда фудбалски немерљиво изазовнија средина.

Међутим, да би Јовановић из трећег покушаја и дошао до Звездиног дреса прво је неопходно да “Маракану“ непусти неко од крилних играча. Јасно је да би се црвено-бели најрадије одрекли Џонатана Кафуа, а тражи се и клуб за Славољуба Срнића, који је већ много дао Звезди и заслужио је да се наплати негде у иностранству. Ту је приде и понуда Кинеза од 4.000.000 евра за Ел Фардуа Бена, мада је шеф струке Владан Милојевић против продаје понајбољег играча из 2018. године.

Бар тренутно, Јовановић није неко без кога у Црвеној звезди не могу, али кад се већ укаже прилика да се доведе добар играч зашто је не искористити? Ове зиме већ су у Звезду стигли Немања Милуновић, Милош Вулић, Ерик Јирка, те Страхиња Крстевски и Дејан Видић, који су одмах послати на каљење у Графичар, односно Земун. Планира се и долазак Алексе Вукановића. А плус у каси после продаје Милоша Дегенека (Ал Хилал), Ненада Крстичића (АЕК) и Немање Милића (БАТЕ Борисова) више од 3.000.000 евра. Бар засад.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар