Saša Jovanović iz trećeg pokušaja u Zvezdi?

Nekadšanji fudbaler Mladosti trenutno je član Kordobe. . .

Fudbal 20.01.2019 | 17:45
Saša Jovanović iz trećeg pokušaja u Zvezdi?
Radni dani u Ljutice Bogdana, uprkos ubedljivoj prednosti na superligaškoj tabeli. Crvena zvezda posle blistavih 18 meseci pod komandom Vladana Milojevića ne želi da se zaustavi, već da napravi korak dalje, pa bi prema informacijama Sportskog žurnala ovog januara mogla da ispuni dugogodišnju želju i na stadion “Rajko Mitić“ dovede Sašu Jovanovića.

Oni koji pažljivije prate domaće prvenstvo najboljeg ga poznaju kao jednog od predvodnika one generacije Mladosti koja je u sezoni 2016/2017 izborila plasman u Evropu. Jovanović je u toj sezoni sa pozicije desnog krila postigao sedam i namestio još pet golova. Još pre toga bio je na probi u Zvezdi, ali nije prošao. Potom je njegov dolazak na Topčidersko brdo aktuelizovan sa tom sjajnom sezonom u Lučanima – tada je bio i na meti Partizana – ali je na kraju otišao u Španiju, u Kordobu.

Igra dobro tamo. U prvoj sezoni tri gola i pet asistencija uprkos manjim problemima sa povredama po dolasku na Pirineje. U jesenjoj polusezoni ove sezone još tri gola i dve asistencije. Deluje da je sve OK, ali problem je što je Kordoba u finansijskim problemima i trenutno je pretposlednja na tabeli Segunde. Jasno je da je Crvena zvezda fudbalski nemerljivo izazovnija sredina.

Međutim, da bi Jovanović iz trećeg pokušaja i došao do Zvezdinog dresa prvo je neophodno da “Marakanu“ nepusti neko od krilnih igrača. Jasno je da bi se crveno-beli najradije odrekli Džonatana Kafua, a traži se i klub za Slavoljuba Srnića, koji je već mnogo dao Zvezdi i zaslužio je da se naplati negde u inostranstvu. Tu je pride i ponuda Kineza od 4.000.000 evra za El Fardua Bena, mada je šef struke Vladan Milojević protiv prodaje ponajboljeg igrača iz 2018. godine.

Bar trenutno, Jovanović nije neko bez koga u Crvenoj zvezdi ne mogu, ali kad se već ukaže prilika da se dovede dobar igrač zašto je ne iskoristiti? Ove zime već su u Zvezdu stigli Nemanja Milunović, Miloš Vulić, Erik Jirka, te Strahinja Krstevski i Dejan Vidić, koji su odmah poslati na kaljenje u Grafičar, odnosno Zemun. Planira se i dolazak Alekse Vukanovića. A plus u kasi posle prodaje Miloša Degeneka (Al Hilal), Nenada Krstičića (AEK) i Nemanje Milića (BATE Borisova) više od 3.000.000 evra. Bar zasad.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar