АО: Кеи преживио "пројектиле" Карловића!

У најдраматичнијем мечу турнира! Јапански тенисер, Кеи Нишикори, изашао је као победник из најдраматичнијег меча досадашњег тока турнира.

Тенис 17.01.2019 | 12:45
АО: Кеи преживио "пројектиле" Карловића!
Нишикори је савладао Ива Карловића из Хрватске после велике борбе која је трајала скоро четири сата и продуженог тај брејка у одлучујућем сету – 6:3, 7:6 (8-6), 5:7, 5:7, 7:6 (10-7).

Кеи је "преживео" 124 противникова изласка на мрежу и чак 59 "пројектила" из сервиса Карловића и дошао до треће рунде.

Када је упитан за толики број асова које је одсервирао Хрват имао је занимљив одговор. 

"Одсервирао је скоро 60 ас удараца? То је отприлике број мојих асова за годину дана", нашалио се осми играч на АТП листи. 

Али му није било до шале после два одлично одиграна сета, пошто је следећа два изгубио тако што је посустајао у самом финишу и омогућавао Карловићу да направи брејкове. 

То је била потпуно супротна слика од оног играча који је концентрисано играо током најважнијих поена у прва два сета, па је дуел одлучен у петом. Под огромним притиском био је Јапанац при резултату 4:4 јер се суочавао са три везане брејк прилике. 

И када је њих спасао није био сигуран, пошто је у тај брејку испустио предност и "Доктор Иво" је на 7:6 имао два сервиса. Тада је Нишикори показао изузетну менталну стабилност, са два сјајна ритерна пробио напад ривала и трасирао пут ка тријумфу. 

Он сада чека Жоаоа Соусу, који је био бољи од Филипа Колшрајбера, у још једном драматичном дуелу, са 3:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар