Агаси: Драго ми је да Новаку иде и без мене!

Бивши тренер Новака Ђоковића, Американац, Андре Агаси, имао је краће дружење са новинарима у Мелбурну на промоцији бренда „Лавазза“.

Тенис 18.01.2019 | 19:30
Агаси: Драго ми је да Новаку иде и без мене!
Американац је том приликом говорио о бројним темама из света тениса, а српске љубитеље тениса наравно, највише занима шта је имао да каже на тему Новака Ђоковића.

„Јако је тешко ући у нечију главу. Моја нада била је да ћу успети у томе, али за то је потребна сарадња. Вероватно је било доста ствари током наше сдарадње које сам помало форсирао. Не знам да ли је потребно времена да те ствари усвоји или сам му створио одређени немир у животу, али на крају, тенис је добио то што заслужује, а то је Новак на највишем нивоу“, поручио је Американац. 

Без обзира што не раде више заједно, каже да је међу њима остало све како је и било и да су и даље пријатељи. 

„Одушевљен сам што му тако добро иде. Навијам за њега, наравно. Био сам убеђен када смо почели да радимо да ће узети два слема годишње, а онда следеће три или четири, мислим да је свакако на путу да оствари тако нешто“, додао је Агаси. 

Јесенас је започео сарадњу са Бугарином Григором Димитровим, али свестан је да ће његовом новом ученику највећа препрека бити управо бивши, Новак Ђоковић. 

„Верујем да Григор има шта да каже. Све што можете на почетку турнира јесте да се осврнете уназад, а историја каже да је Новак на свом највишем нивоу и да је спреман поново да освоји титулу. Он обожава да игра овде, све му савршено одговара и наравно да је међу фаворитима". 

Осврнуо се и на Ендија Марија који има великих проблема после операције кука. 

„Нема играча који заслужује да буде на терену са болом, нарочито не такав великан као што је он. Тешко је било гледати кроз какве муке пролази, морао је многе ствари да ради да би се спремио, тако да могу да разумем његова осећања и одлуку. Не знам да ли је коначна, имам утисак као да још има дилему. Због тениса било би добро да није, али ако већ није здрав и осећа биолове, желим му све најбоље“, поручио је бивши шампион Аустралијан Опена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар