Agasi: Drago mi je da Novaku ide i bez mene!

Bivši trener Novaka Đokovića, Amerikanac, Andre Agasi, imao je kraće druženje sa novinarima u Melburnu na promociji brenda „Lavazza“.

Tenis 18.01.2019 | 19:30
Agasi: Drago mi je da Novaku ide i bez mene!
Amerikanac je tom prilikom govorio o brojnim temama iz sveta tenisa, a srpske ljubitelje tenisa naravno, najviše zanima šta je imao da kaže na temu Novaka Đokovića.

„Jako je teško ući u nečiju glavu. Moja nada bila je da ću uspeti u tome, ali za to je potrebna saradnja. Verovatno je bilo dosta stvari tokom naše sdaradnje koje sam pomalo forsirao. Ne znam da li je potrebno vremena da te stvari usvoji ili sam mu stvorio određeni nemir u životu, ali na kraju, tenis je dobio to što zaslužuje, a to je Novak na najvišem nivou“, poručio je Amerikanac. 

Bez obzira što ne rade više zajedno, kaže da je među njima ostalo sve kako je i bilo i da su i dalje prijatelji. 

„Oduševljen sam što mu tako dobro ide. Navijam za njega, naravno. Bio sam ubeđen kada smo počeli da radimo da će uzeti dva slema godišnje, a onda sledeće tri ili četiri, mislim da je svakako na putu da ostvari tako nešto“, dodao je Agasi. 

Jesenas je započeo saradnju sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, ali svestan je da će njegovom novom učeniku najveća prepreka biti upravo bivši, Novak Đoković. 

„Verujem da Grigor ima šta da kaže. Sve što možete na početku turnira jeste da se osvrnete unazad, a istorija kaže da je Novak na svom najvišem nivou i da je spreman ponovo da osvoji titulu. On obožava da igra ovde, sve mu savršeno odgovara i naravno da je među favoritima". 

Osvrnuo se i na Endija Marija koji ima velikih problema posle operacije kuka. 

„Nema igrača koji zaslužuje da bude na terenu sa bolom, naročito ne takav velikan kao što je on. Teško je bilo gledati kroz kakve muke prolazi, morao je mnoge stvari da radi da bi se spremio, tako da mogu da razumem njegova osećanja i odluku. Ne znam da li je konačna, imam utisak kao da još ima dilemu. Zbog tenisa bilo bi dobro da nije, ali ako već nije zdrav i oseća biolove, želim mu sve najbolje“, poručio je bivši šampion Australijan Opena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar