АО: Крајиновић сјајан против Руса, на реду је Хрват!

Филип иде даље, сад га чека Борна.  Српски тенисер Филип Крајиновић славио 3:0 против Руса Донскоја и стигао до најбољег пласмана у каријери на неком гренд слему. У трећој рунди ривал ће му бити 12. играч света! 

Тенис 17.01.2019 | 12:00
АО: Крајиновић сјајан против Руса, на реду је Хрват!
Филип Крајиновић уписао је и другу победу на Аустралијан Опену и пласирао се у треће коло.

Након преокрета у првој рунди, у другом мечу одрадио је посао у три сета.

Победио је Руса Евгенија Донскоја резултатом 6:4, 7:6 (10:8), 7:6 (7:2) и то после два сата и 50 минута игре.

Српски тенисер тако је први пут у каријери стигао до трећег кола на неком гренд слему.

Претходно најбољи резултат био му је пласман у друго коло УС Опена 2015. године, када га је зауставио Давид Ферер.

На Аустралијан Опену у претходна три покушаја два пута је поражен на старту у главном жребу, док је прво учешће 2014. завршио у првом колу квалификација.

За разлику од меча са Марком Чекинатом, где је стигао заостатак од 0:2 у сетовима, против Донскоја, који је 96. играч света, он је био тај који је "диктирао темпо".

У сва три сета први је правио брејк, а у другом и трећем није успевао да одржи стечену предност. Ривалу је дозволио да му узврати истом мером, али је у тај-брејковима, када је било најпотребније, ипак задржао концентрацију и успешно их окончао.

Крајиновића у шеснаестини финала очекује далеко тежи ривал, 12. играч света Борна Ћорић, који је раније избацио Мађара Мартона Фучовича (6:4, 6:3, 6:4).

Њих двојица никада раније нису се састајали.

Крајиновић је након великог преокрета у првој рунди против Марка Чекината са 0-2 на 3-2, у другој је био максималан против Руса Јевгенија Данскојса са 3-0, по сетовима 6:4, 7:6 (8), 7:6 (2).

Српски тенисер ће у шеснаестини финала "Ози опена" играти против Хрвата Борне Ћорића, који је такође са 3-0 савладао Мађара Мартона Фучовича.

Крајиновић је одиграо беспрекоран први сет у којем већ у трећем гему стиже предност искористивши другу брејк шансу, коју одмах капитализује у 3:1.

Сервирао је сигурно не дозволивши ривалу да му угрози сервис у наставку сета, који решава у своју користи после пола сата игре. 

Већ у другом је Србин имао много више проблема, пре свега због осцилација у својој игри, али и агресивнијег приступа ривала. 

Обојица су спасавала брејк лопте у прва два гема, да би Крајиновић након што је спасао нову у четвртом, одузео сервис Русу. 

Међутим, Донској успева да узврати за 4:4, а након што су обојица направила још по један брејк, уследио је тај-брејк. 

Уследила је серија мини-брејкова, Крајиновић преокреће 2:4 и 3:5, спасава једну сет лопту, потом пропушта две, али му је трећа била срећна.

Рус креће агресивно у трећи сет, Крајиновић спасава нове две брејк лопте, а онда одузима сервис ривалу па потврђује брејк за 4:1. 

Долази Србин у прилику да новим брејком све реши, али пропушта прилику за 5:1, а Донској охрабрен одбрањеним гемом напада сервис Крајиновића и из четврте прилике враћа брејк. 

Уследио је нови тај-брејк у којем је Крајиновић одиграо перфектно и са два мини-брејка ставио тачку на победу. 

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар