ФА Куп: Дерби казнио Саутемптон!

Тим Френка Лампарда бољим извођењем пенала отишао у четврто коло ФА купа.  Киша голова на Сент Меризу и Дербијев пролаз на пенале! Овнови славили после 2:2 у 120 минута.

Фудбал 17.01.2019 | 11:30
ФА Куп: Дерби казнио Саутемптон!
Друголигаш Дерби Каунти последњи је учесник четврте рунде ФА купа!

"Овнови" су као гости елиминисали Саутемптон после пенал серије, у којој је резултат био 3:5.

Сви фудбалери Дербија били су сигурни са 11 метара, док је код домаћих већ у другој серији био неуспешан Нејтан Редмонд.

Занимљиво је да је Саутемптон и у првој и у поновљеној утакмици испустио вођство од 2:0 у регуларном току!

У среду су погодили Стјуарт Армстронг у 68. и Редмонд у 70. минуту, али је Дерби преко Вилсона (76) и Вагхорна (82. минут) стигао до изједначења и продужетака, током којих су мреже мировале.

Тим Френка Лампарда на следећој препреци очекује трећелигаш Акрингтон, коме ће ићи у госте 26. јануара.

Дерби је ове сезоне имао запажен наступ и у Лига купу, у коме је пеналима на "Олд Трафорду" елиминисао Манчестер јунајтед, па на "Стамфорд Бриџу" изгубио од Челсија 3:2 у одличном мечу.

Последњи учесник четврте рунде ФА купа је - Дерби.

Друголигаш под командом Френка Лампарда савладао је Саутемптон на Сент Меризу после пенал серије са 4:3, док је након 120 минута игре резултат гласио 2:2. У победничком тиму свих пет играча постигли су голове са креча. Од Вехорна, преко Њуџента, Маунта и Лоренса, до Кија. Код Саутемптона непрецизан је био Редмонд у другој серији, па тако нису помогли голови Ворд Прауза, Вестергарда и Таргета.

Какву утакмицу су пружили играчи два тима малобројним навијачима у дому Саутемптона. Праву кишу голова у другом полувремену и четири поготка, по два на обе стране! Саутемптон је успео да стигне до два гола гола предности после блицкрига у којем су Стјуарт Армостронг и Нејтан Редмонд за само два минута разбили Дербију одбрану, али ту предност нису успели да задрже до краја. Посрнули су у завршних петнаест минута, када је Дерби искористио велики простор у противничком шеснаестерцу, сместили два поготка у шест минута и увели утакмицу у продужетке, касније и пенале. Прво је Хари Вилсон преполовио предност Саутемптона у 76. минуту, да би Мартин Вехорн неколико тренутака касније закуцао лопту за 2:2.

У наредних пола часа игре ништа се битније на терену није мењало, што нас је одвело до пенала, а тамо је Дерби показао већу смиреност. У наредној фази Дерби гостује Акрингтону.

Остали парови 4. кола:

Арсенал (1) - Манчестер јунајтед (1)
Брајтон (1) - Вест Бромвич Албион (2)
Бристол сити (2) - Болтон (2)
Донкастер (3) - Олдам (4)
Манчестер сити (1) - Барнли (1)
Мидлсбро (2) - Њупорт (4)
Њукасл (1) - Вотфорд (1)
Портсмут (3) - Квинс Парк Ренџерс (2)
Свонси (2) - Џилингем (3)
Шрузбери (3) - Вулверхемптон (1)
Милвол (2) - Евертон (1)
АФЦ Вимблдон (3) - Вест Хем (1)
Кристал Палас (1) - Тотенхем (1)
Челси (1) - Шефилд Веднздеј (2)
Барнет (5) - Брентфорд (2)

У загради је наведена лига, односно ранг у коме се клуб такмичи.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар