Акција спасавања дјечака из бунара

Припадници шпанске службе за ванредне ситуације и даље покушавају да спасу двогодишњег дјечака који је у недељу по подне упао у узан и дубок бунар.

Свијет 17.01.2019 | 10:14
Акција спасавања дјечака из бунара
Дјечак, по имену Хулен, виђен је како упада у бунар док је с породицом шетао приватним имањем у Тоталану, код Малаге на југу Шпаније, рекао је медијима његов отац, преноси Ројтерс.

Спасиоци не могу да уђу у бунар јер је широк свега 25 центиметара, а вјерује се да је дубок више од 100 метара.

Међу крхотинама које су спасиоци извукли из бунара пронађена је коса, а ДНК анализом потврђено је да припада дјечаку. До сада нису регистровани знаци живота.

Мјештани су у сриједу организовали бдење у знак подршке дјечаковој породици, а многи су носили импровизоване плакате с порукама "Цела Шпанија је уз вас" и "Шаљемо вам своју снагу".

Спасиоци користе камере у покушају да лоцирају малишана, али кажу да је приступ веома тежак јер земља дјелимично блокира бунар.

Шанска полиција је саопштила да су запослени у једној шведској компанији, која је прије више од седам година помогла да се лоцирају и спасу 33 чилеанска рудара након што су 69 дана провели испод земље, стигли у уторак како би помогли у операцији спасавања дјечака.

Разматра се могућност прокопавања алтернативних канала до дна бунара, а званичници су саопштили да раде на прокопавању тунела у близини бунара.

Бунар, који је превише узан да би у њега могла да уђе одрасла особа, ископан је прије мјесец дана, током радова на истраживању воде, а након тога није покривен нити заштићен, наводе локални медији.

Раније је саопштено да су ватрогасци уз помоћ робота-камере у понедељак пронашли кесицу са бомбонама коју је дечак држао у руци када је нестао.

Кесица је нађена на дубини од 75 метара, а спасиоци нису могли да опрему спусте ниже.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар