Путин упозорава Запад на Балкан

Руски председник Владимир Путин упозорава Запад на Балкан, док му Србија припрема раскошну добродошлицу, пише ББЦ уочи Путинове посете Београду.

Србија 17.01.2019 | 10:08
Путин упозорава Запад на Балкан
Путин, како се наводи, предводи моћну делегацију у посети Србији са циљем да "зацементира" сарадњу са Србијом која жели да се придружи Европској унији.

Уочи посете, подсећа британски сервис, Путин је оптужио неке западне земље за "дестабилизацију" Балкана.

У тексту се поставља питање зашто Србија наставља да демонстрира своје пријатељство са Русијом, ако је толико одлучна да се прикључи ЕУ и додаје да се играњем на карту веза са Москвом апелује на конзервативно-националистичку подршку председнику Вучићу и СНС. 

То, како се додаје, наглашава и словенски, православни хришћански карактер земље, иако је смер пута Србије према Западу. 

То такође помаже Вучићу да тврди да политика која приближава Србију чланству у ЕУ, попут нормализације односа са Косовом, није наметнута од стране Брисела, већ је рационалан избор како би се побољшао живот грађана, наводи ББЦ. 

ББЦ сматра да долазак Путина у Србију опомиње ЕУ да не треба олако да узима лојаност Србије. 

Са друге стране, Владимир Путин ће несумњиво уживати због нелагодности западних дипломата док посматрају како водећи кандидат за чланство у ЕУ простире црвени тепих, закључује ББЦ.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

поцркајте

17.01.2019 09:21

дусмани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

17.01.2019 22:44

Небески Народ.