ШПА - Куп: Реал и Севиља изгубили, али прошли!

Реал се поново обрукао, овог пута без последица.  Фудбалери Реал Мадрида поражени су од Леганеса на гостовању у осмини финала Купа Шпаније, али су прошли у наредну фазу.  Реалов безболан пораз.  Леганес минимално поразио Мадриђане, који ипак иду у четвртфинале Купа краља.  Атлетико ни ове сезоне неће освојити Куп! "Јорганџије" ће бар седам година чекати трофеј у масовнијем такмичењу. Ове сезоне, рано су завршили ту трку.

Фудбал 16.01.2019 | 23:37
ШПА - Куп: Реал и Севиља изгубили, али прошли!
Реал је у Леганес дошао у комбинованом саставу са великим бројем првотимаца, али том им није помогло да остану непоражени.

Мадриђанима је помогла победа у првом мечу против Леганес када су на Сантијаго Бернабеу славили са 3:0, па им је минимални пораз у овом мечу одговарао.

Једини погодак на утакмици постигао је Брајтвајт у 30. минуту. Најбољу прилику за "краљевски клуб" имало најскорије појачање Брахим Дијас, који је при истеку регуларног дела меча погодио стативу. 

Леганес је у надоканди времена имао неколико изгледних прилика, али је Кејлор Навас био на висини задатка. 

Реал је поражен у предграђу Мадрида од Леганеса са 1:0, али је прошао у четвртфинале Купа краља захваљујући убедљивој победи од 3:0 из прве утакмице.

Дански нападач Мартин Брајтвајт, који је стигао из Мидлзброа 1. јануара, постигао је победоносни погодак на овом мечу, уједно и првенац у дресу Леганеса у 30. минуту, а треба истаћи да је домаћин био бољи у већем делу окршаја са комбинованим тимом Мадриђана.

Пропустили су велики број прилика домаћи фудбалери, могли и убедљивије да славе, али делује да је Краљевски клуб држао све под контролом у већем делу меча.  

Сантијаго Солари оставио је на клупи неке од звезда, Иско је рецимо био стартер после бурног викенда и грејања клупе у Севиљи на мечу са Бетисом, а најбоље шансе у првом полувремену пропустили су он и Винисијус Жуниор.

На другој страни, Леганес је играо поштено и часно и заслужује честитке и поред елиминације из Купа краља.

Упркос поразу даље је прошла и Севиља, која је поражена од Атлетик Билбаа са 1:0 код куће, али се у четвртфинале пласирала због победе од 3:2 у првом мечу. 

Билбау је "пирову победу" донео Гурусета у 77. минуту. 

Раније истог дана шок је доживео Атлетико из Мадрида, који није успео да победи Ђирону и завршио је такмичење у Купу.

Спектакуларан меч на Ванда Метроплитано стадиону и болан крај за домаће!

Атлетико Мадрид играо је реванш против Ђироне и имао почетну предност, с обзиром на резултат 1:1 из првог меча, али је једно од изненађења Ла Лиге ипак одиграо утакмицу за памћење и прошао.

Атлетико - Ђирона 3:3 (први меч 1:1)

Хрватски нападач Никола Калинић примио је савршену "дубинску" лопту Дијега Година и ударцем из прве поставио 1:0, да у 12. минуту наговести мирно вече, које се ипак није догодило.

Перспективни везиста гостију, Валери (19) брзо је изједначио, после пријема и волеја 1:1 у 37. минуту. Испоставило се да је то био увод у преокрет, који је у 59. минуту режирао уругвајски ветеран Кристијан Стуани, голом главом после прекида.

Атлетику су од тог тренутка била потребна два гола, Кореа је у постигао први из зицера у 66. минуту (за 2:2), а Антоан Гризман је у 84. минуту ипак наговестио тешко изборени пласман домаћих у четвртфинале.

Француски офанзивац Тома Лемар одлично је асистирао земљаку, који је из мртвог угла погодио под пречку, да постави 3:2 и да, чинило се, примакне "јорганџије" надомак пласмана.

Међутим, уследио је мук на стадиону!

Сејду Думбија, некадашњи нападач ЦСКА Москве и Роме, сачекао је у 88. минуту на правом месту додавање Борхе Гарсије и поред ногу неколико играча Атлетика послао лопту у мрежу, за коначних 3:3 и пласман Ђироне у четвртфинале!

Атлетико Мадрид је остао шокиран елиминиацијом из такмичења које је последњи пут освојио Куп 2013. године, победом против Реала на Сантјаго Бернабеуу, у чувеном финалу одлученом голом Миранде у осмом минуту првог продужетка.

Закључно са овом вечери, "јорганџије" од тада немају много успеха у масовнијем такмичењу.

Прошле године, играчи Дијега Симеонеа испали су против Севиље у четвртфиналу (1:2, 1:3), сезону пре тога стали су у полуфиналу против Барселоне (1:2, 1:1), а у такмичарској 2016/17 у четвртфиналу против Селте (0:0, 2:3).

И сезону раније, 2014/15, Атлетико је стао у четвртфиналу против Барсе (0:1, 2:3), док га је годину пре тога, као браниоца трофеја, у полуфиналу елиминисао Реал (0:3, 0:2), осветивши му се за наведени пораз на Бернабеуу у финалу.

КУП КРАЉА - ОСМИНА ФИНАЛА (РЕВАНШ МЕЧЕВИ)

Уторак

Ваљадолид - Хетафе 1:1 (0:1) /први меч 0:1/
/Верде 50 - Анхел 29/

Валенсија - Хихон 3:0 (0:0) /први меч 1:2/
/Мина 65, 76, Торес 90+1/

Среда

Атлетико Мадрид - Ђирона 3:3 (1:1) /први меч 1:1/
/Калинић 12, Кореа 66, Гризман 88 - Фернандез 37, Стуани 59, Думбија 88/

Севиља - Атлетик Билбао 0:1 (0:0) /први меч 3:1/
/Гурузета 77/

Леганес - Реал Мадрид 1:0 (1:0) /први меч 0:3/
/Брајтвајт 30/

у четвртак

Сосиједад - Бетис 19.30 (први меч 0:0)
Еспањол - Виљареал 20.30 (први меч 2:2)
Барселона - Леванте 21.30 (први меч 1:2)

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар