ŠPA - Kup: Real i Sevilja izgubili, ali prošli!

Real se ponovo obrukao, ovog puta bez posledica.  Fudbaleri Real Madrida poraženi su od Leganesa na gostovanju u osmini finala Kupa Španije, ali su prošli u narednu fazu.  Realov bezbolan poraz.  Leganes minimalno porazio Madriđane, koji ipak idu u četvrtfinale Kupa kralja.  Atletiko ni ove sezone neće osvojiti Kup! "Jorgandžije" će bar sedam godina čekati trofej u masovnijem takmičenju. Ove sezone, rano su završili tu trku.

Fudbal 16.01.2019 | 23:37
ŠPA - Kup: Real i Sevilja izgubili, ali prošli!
Real je u Leganes došao u kombinovanom sastavu sa velikim brojem prvotimaca, ali tom im nije pomoglo da ostanu neporaženi.

Madriđanima je pomogla pobeda u prvom meču protiv Leganes kada su na Santijago Bernabeu slavili sa 3:0, pa im je minimalni poraz u ovom meču odgovarao.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Brajtvajt u 30. minutu. Najbolju priliku za "kraljevski klub" imalo najskorije pojačanje Brahim Dijas, koji je pri isteku regularnog dela meča pogodio stativu. 

Leganes je u nadokandi vremena imao nekoliko izglednih prilika, ali je Kejlor Navas bio na visini zadatka. 

Real je poražen u predgrađu Madrida od Leganesa sa 1:0, ali je prošao u četvrtfinale Kupa kralja zahvaljujući ubedljivoj pobedi od 3:0 iz prve utakmice.

Danski napadač Martin Brajtvajt, koji je stigao iz Midlzbroa 1. januara, postigao je pobedonosni pogodak na ovom meču, ujedno i prvenac u dresu Leganesa u 30. minutu, a treba istaći da je domaćin bio bolji u većem delu okršaja sa kombinovanim timom Madriđana.

Propustili su veliki broj prilika domaći fudbaleri, mogli i ubedljivije da slave, ali deluje da je Kraljevski klub držao sve pod kontrolom u većem delu meča.  

Santijago Solari ostavio je na klupi neke od zvezda, Isko je recimo bio starter posle burnog vikenda i grejanja klupe u Sevilji na meču sa Betisom, a najbolje šanse u prvom poluvremenu propustili su on i Vinisijus Žunior.

Na drugoj strani, Leganes je igrao pošteno i časno i zaslužuje čestitke i pored eliminacije iz Kupa kralja.

Uprkos porazu dalje je prošla i Sevilja, koja je poražena od Atletik Bilbaa sa 1:0 kod kuće, ali se u četvrtfinale plasirala zbog pobede od 3:2 u prvom meču. 

Bilbau je "pirovu pobedu" doneo Guruseta u 77. minutu. 

Ranije istog dana šok je doživeo Atletiko iz Madrida, koji nije uspeo da pobedi Đironu i završio je takmičenje u Kupu.

Spektakularan meč na Vanda Metroplitano stadionu i bolan kraj za domaće!

Atletiko Madrid igrao je revanš protiv Đirone i imao početnu prednost, s obzirom na rezultat 1:1 iz prvog meča, ali je jedno od iznenađenja La Lige ipak odigrao utakmicu za pamćenje i prošao.

Atletiko - Đirona 3:3 (prvi meč 1:1)

Hrvatski napadač Nikola Kalinić primio je savršenu "dubinsku" loptu Dijega Godina i udarcem iz prve postavio 1:0, da u 12. minutu nagovesti mirno veče, koje se ipak nije dogodilo.

Perspektivni vezista gostiju, Valeri (19) brzo je izjednačio, posle prijema i voleja 1:1 u 37. minutu. Ispostavilo se da je to bio uvod u preokret, koji je u 59. minutu režirao urugvajski veteran Kristijan Stuani, golom glavom posle prekida.

Atletiku su od tog trenutka bila potrebna dva gola, Korea je u postigao prvi iz zicera u 66. minutu (za 2:2), a Antoan Grizman je u 84. minutu ipak nagovestio teško izboreni plasman domaćih u četvrtfinale.

Francuski ofanzivac Toma Lemar odlično je asistirao zemljaku, koji je iz mrtvog ugla pogodio pod prečku, da postavi 3:2 i da, činilo se, primakne "jorgandžije" nadomak plasmana.

Međutim, usledio je muk na stadionu!

Sejdu Dumbija, nekadašnji napadač CSKA Moskve i Rome, sačekao je u 88. minutu na pravom mestu dodavanje Borhe Garsije i pored nogu nekoliko igrača Atletika poslao loptu u mrežu, za konačnih 3:3 i plasman Đirone u četvrtfinale!

Atletiko Madrid je ostao šokiran eliminiacijom iz takmičenja koje je poslednji put osvojio Kup 2013. godine, pobedom protiv Reala na Santjago Bernabeuu, u čuvenom finalu odlučenom golom Mirande u osmom minutu prvog produžetka.

Zaključno sa ovom večeri, "jorgandžije" od tada nemaju mnogo uspeha u masovnijem takmičenju.

Prošle godine, igrači Dijega Simeonea ispali su protiv Sevilje u četvrtfinalu (1:2, 1:3), sezonu pre toga stali su u polufinalu protiv Barselone (1:2, 1:1), a u takmičarskoj 2016/17 u četvrtfinalu protiv Selte (0:0, 2:3).

I sezonu ranije, 2014/15, Atletiko je stao u četvrtfinalu protiv Barse (0:1, 2:3), dok ga je godinu pre toga, kao branioca trofeja, u polufinalu eliminisao Real (0:3, 0:2), osvetivši mu se za navedeni poraz na Bernabeuu u finalu.

KUP KRALJA - OSMINA FINALA (REVANŠ MEČEVI)

Utorak

Valjadolid - Hetafe 1:1 (0:1) /prvi meč 0:1/
/Verde 50 - Anhel 29/

Valensija - Hihon 3:0 (0:0) /prvi meč 1:2/
/Mina 65, 76, Tores 90+1/

Sreda

Atletiko Madrid - Đirona 3:3 (1:1) /prvi meč 1:1/
/Kalinić 12, Korea 66, Grizman 88 - Fernandez 37, Stuani 59, Dumbija 88/

Sevilja - Atletik Bilbao 0:1 (0:0) /prvi meč 3:1/
/Guruzeta 77/

Leganes - Real Madrid 1:0 (1:0) /prvi meč 0:3/
/Brajtvajt 30/

u četvrtak

Sosijedad - Betis 19.30 (prvi meč 0:0)
Espanjol - Viljareal 20.30 (prvi meč 2:2)
Barselona - Levante 21.30 (prvi meč 1:2)

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar