ФРА: Казри се разгоропадио и пресудио Марсељу!

У Сент Етјену 2:1.  Фекир спасао Лион, Суботић бољи од заборављеног Радоњића! Фудбалери Монака одиграли су 1:1 против Нице на домаћем терену, у 17. колу француске Лиге 1.  Монако избегао пораз, не и негативни рекорд! Тимови Тијерија Анрија и Патрика Вијере ремизирали на стадиону "Луј Други", с тим да је Ница са играчем мање промашила пенал за вођство у 77. минуту.

Фудбал 16.01.2019 | 23:12
ФРА: Казри се разгоропадио и пресудио Марсељу!
Гости из Нице повели су преко Сан-Максима у 30. минуту, али у надокнади првог полувремена добили црвени картон.

Монако је то искористио и изједначио преко Бадешилеа на старту другог полувремена. Ница је успела да дође до једанаестерца, али га је промашио стрелац првог гола па је меч завршен нерешеним резултатом.

Монако и Ница одиграли су нерешено - 1:1 (0:1) - у мечу 20. кола француске Лиге 1 и првом дуелу некадашњих саиграча, Тијерија Анрија и Патрика Вијере као шефова струке.

Гости су повели у 30. минуту преко Алана Сен Максимина, а изједначио је у 50. минуту 17-годишњи дефанзивац Беноа Бадијашил.

Ница је читаво друго полувреме играла без искљученог Ихсана Сакоа, али је у 77. минуту ипак створила идеалну шансу да поново дође до вођства. Међутим, голман "кнежева" Дијего Бенаљо је прозрео намеру Сен Максимина и одбранио његов шут са 11 метара!

Без обзира на избегнут пораз, Монако је са само 15 бодова из 20 мечева остао у зони испадања. Иза њега је једино екипа Генгана.

Клуб који је пре само две сезоне био учесник полуфинала Лиге шампиона, уз то је оборио свој негативни рекорд: први пут у историји нема ниједну победу из првих 10 мечева код куће у првенству Француске!

Лион је некако успео да се извуче против Тулуза и да освоји бод на гостовању после ремија од 2:2. 

Головима Дурмаза Тулуз је дошао до великих 2:0 у 74. минуту, а Лион је тек тада кренуо да игра. Дембеле је погодио у 75, а Фекир у 87. минуту чиме је поставио коначан резултат утакмице. 

Марсељ је наставио да пружа незавидне партије и овога пута је са 2:1 поражен од Сент Етјена, на гостујућем терену. 

Гости су повели преко Кевина Стротмана у првом полувремену, а Сент Етјен је искористио најстрожу казну у 74. минуту и изједначио. Све је изгледало као да ће екипе поделити бодове, када је у 88. минуту стрелац првог гола, сјајни Тунишанин Казри, донео победу домаћину.

Српски фудбалер у редовима Марсеља, Немања Радоњић, ушао је у игру тек у 90 минуту, док је целу утакмицу за Сент Етјен одиграо штопер, Невен Суботић. 

Од осталих резултата, Генган је савладао Рен са 2:1, док је Ним минималним резултатом био бољи од Нанта.

Данас је било узбудљиво на мечевима француског шампионата, па су у том стилу одиграли и Сент Етјен и Марсељ у утакмици која је завршена резултатом 2:1 (0:1). Дакле, домаћин је у 88. минуту стигао до потпуног преокрета, а за све је био заслужан сјајни Вахби Казри са два поготка.

Марсељ је дошао у предност прилично рано и то из прилично лепе акције. Већ у 16. минуту Флоран Тован је лепо прошао, заврнуо лопту у шеснаестерац, а тамо је Стротман био на правом месту и ударцем главом је донео предност својој екипи.

Екипе су биле приближне у поседу лопте, али је Марсељ био конкртнији, више је нападао и био ближи победи. Међутим, веома важан моменат утакмице одиграо се у 59. минуту када је Вахби Казри оборен. Судије су гледали ВАР, пресудиле да је био пенал, а Казри је донео изједначење. И наду Етјену да може нешто више.

Ту се сјајни Казри није зауставио већ је на два минута пре краја утакмице стигао да још једном затресе мрежу и донесе сва три бода својој екипи.

Како је само опалио по лопти, ово два голмана не би могла да одбране! Фантастичан фудбалер! Јако леп гол.

Са овим бодовима Етјен држи трећу позицију са 36 освојених бодова и успео је да прескочи Лион који је киксирао.

Немања Радоњић је добио шансу у редовима Марсеља у 90. минуту када је заменио Луиза Густава. Невен Суботић је одиграо читав меч за победнички састав.

На табели убедљиво води Пари сен Жермен, који чак и са две утакмице мање има 13 бодова више од другопласираног Лила!

Сент Етјен за лидером заостаје 14, а Лион на четвртом месту 16 бодова.

ФРАНЦУСКА 1 - 17. И 18. КОЛО (ЗАОСТАЛИ МЕЧЕВИ)

Уторак

Анже - Бордо 1:2 (0:1)
/Павловић 64 - Калу 31, Карамо 90+2/

Среда

Генган - Рен 2:1 (1:0)
/Ебоа 40, Ду 59 - Нијанг 86/

Монако - Ница 1:1 (0:1)
/Басиашил 50 - Сен Максиман 30/

Ним - Нант 1:0 (0:0)
/Алакуч 65/

Тулуз - Лион 2:2 (1:0)
/Дурмаз 12, 74пен - Дембеле 75, Фекир 87/

Сент Етјен - Марсељ 2:1 (0:1)
/Казри 59, 88 - Стротман 16/

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар