FRA: Kazri se razgoropadio i presudio Marselju!

U Sent Etjenu 2:1.  Fekir spasao Lion, Subotić bolji od zaboravljenog Radonjića! Fudbaleri Monaka odigrali su 1:1 protiv Nice na domaćem terenu, u 17. kolu francuske Lige 1.  Monako izbegao poraz, ne i negativni rekord! Timovi Tijerija Anrija i Patrika Vijere remizirali na stadionu "Luj Drugi", s tim da je Nica sa igračem manje promašila penal za vođstvo u 77. minutu.

Fudbal 16.01.2019 | 23:12
FRA: Kazri se razgoropadio i presudio Marselju!
Gosti iz Nice poveli su preko San-Maksima u 30. minutu, ali u nadoknadi prvog poluvremena dobili crveni karton.

Monako je to iskoristio i izjednačio preko Badešilea na startu drugog poluvremena. Nica je uspela da dođe do jedanaesterca, ali ga je promašio strelac prvog gola pa je meč završen nerešenim rezultatom.

Monako i Nica odigrali su nerešeno - 1:1 (0:1) - u meču 20. kola francuske Lige 1 i prvom duelu nekadašnjih saigrača, Tijerija Anrija i Patrika Vijere kao šefova struke.

Gosti su poveli u 30. minutu preko Alana Sen Maksimina, a izjednačio je u 50. minutu 17-godišnji defanzivac Benoa Badijašil.

Nica je čitavo drugo poluvreme igrala bez isključenog Ihsana Sakoa, ali je u 77. minutu ipak stvorila idealnu šansu da ponovo dođe do vođstva. Međutim, golman "kneževa" Dijego Benaljo je prozreo nameru Sen Maksimina i odbranio njegov šut sa 11 metara!

Bez obzira na izbegnut poraz, Monako je sa samo 15 bodova iz 20 mečeva ostao u zoni ispadanja. Iza njega je jedino ekipa Gengana.

Klub koji je pre samo dve sezone bio učesnik polufinala Lige šampiona, uz to je oborio svoj negativni rekord: prvi put u istoriji nema nijednu pobedu iz prvih 10 mečeva kod kuće u prvenstvu Francuske!

Lion je nekako uspeo da se izvuče protiv Tuluza i da osvoji bod na gostovanju posle remija od 2:2. 

Golovima Durmaza Tuluz je došao do velikih 2:0 u 74. minutu, a Lion je tek tada krenuo da igra. Dembele je pogodio u 75, a Fekir u 87. minutu čime je postavio konačan rezultat utakmice. 

Marselj je nastavio da pruža nezavidne partije i ovoga puta je sa 2:1 poražen od Sent Etjena, na gostujućem terenu. 

Gosti su poveli preko Kevina Strotmana u prvom poluvremenu, a Sent Etjen je iskoristio najstrožu kaznu u 74. minutu i izjednačio. Sve je izgledalo kao da će ekipe podeliti bodove, kada je u 88. minutu strelac prvog gola, sjajni Tunišanin Kazri, doneo pobedu domaćinu.

Srpski fudbaler u redovima Marselja, Nemanja Radonjić, ušao je u igru tek u 90 minutu, dok je celu utakmicu za Sent Etjen odigrao štoper, Neven Subotić. 

Od ostalih rezultata, Gengan je savladao Ren sa 2:1, dok je Nim minimalnim rezultatom bio bolji od Nanta.

Danas je bilo uzbudljivo na mečevima francuskog šampionata, pa su u tom stilu odigrali i Sent Etjen i Marselj u utakmici koja je završena rezultatom 2:1 (0:1). Dakle, domaćin je u 88. minutu stigao do potpunog preokreta, a za sve je bio zaslužan sjajni Vahbi Kazri sa dva pogotka.

Marselj je došao u prednost prilično rano i to iz prilično lepe akcije. Već u 16. minutu Floran Tovan je lepo prošao, zavrnuo loptu u šesnaesterac, a tamo je Strotman bio na pravom mestu i udarcem glavom je doneo prednost svojoj ekipi.

Ekipe su bile približne u posedu lopte, ali je Marselj bio konkrtniji, više je napadao i bio bliži pobedi. Međutim, veoma važan momenat utakmice odigrao se u 59. minutu kada je Vahbi Kazri oboren. Sudije su gledali VAR, presudile da je bio penal, a Kazri je doneo izjednačenje. I nadu Etjenu da može nešto više.

Tu se sjajni Kazri nije zaustavio već je na dva minuta pre kraja utakmice stigao da još jednom zatrese mrežu i donese sva tri boda svojoj ekipi.

Kako je samo opalio po lopti, ovo dva golmana ne bi mogla da odbrane! Fantastičan fudbaler! Jako lep gol.

Sa ovim bodovima Etjen drži treću poziciju sa 36 osvojenih bodova i uspeo je da preskoči Lion koji je kiksirao.

Nemanja Radonjić je dobio šansu u redovima Marselja u 90. minutu kada je zamenio Luiza Gustava. Neven Subotić je odigrao čitav meč za pobednički sastav.

Na tabeli ubedljivo vodi Pari sen Žermen, koji čak i sa dve utakmice manje ima 13 bodova više od drugoplasiranog Lila!

Sent Etjen za liderom zaostaje 14, a Lion na četvrtom mestu 16 bodova.

FRANCUSKA 1 - 17. I 18. KOLO (ZAOSTALI MEČEVI)

Utorak

Anže - Bordo 1:2 (0:1)
/Pavlović 64 - Kalu 31, Karamo 90+2/

Sreda

Gengan - Ren 2:1 (1:0)
/Eboa 40, Du 59 - Nijang 86/

Monako - Nica 1:1 (0:1)
/Basiašil 50 - Sen Maksiman 30/

Nim - Nant 1:0 (0:0)
/Alakuč 65/

Tuluz - Lion 2:2 (1:0)
/Durmaz 12, 74pen - Dembele 75, Fekir 87/

Sent Etjen - Marselj 2:1 (0:1)
/Kazri 59, 88 - Strotman 16/

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar