Шок у Мадриду - Ђирона избацила Атлетико из Купа!

Фудбалери Атлетико Мадрида одиграли су нерешено (3:3) против Ђироне на домаћем терену у реванш мечу Купа Шпаније, али испали из тог такмичења.  Шок у Мадриду: Атлетико испао из Купа краља! Ђирона се побринула за сензацију вечери!

Фудбал 16.01.2019 | 21:40
Шок у Мадриду - Ђирона избацила Атлетико из Купа!
У првој утакмици ових екипа у Каталонији такође се десио реми, али од 1:1, па је Ђирона прошла у четвртфинале Купа због више постигнутих голова у гостима од ривала.

Атлетико је повео преко Николе Калинића у 12. минуту, али се на одмор отишло нерешеним резултатом голом Фернандеса.

Апсолутни шок, први на утакмици, Мадриђани су доживели на старту другог полувремена када је госте у вођство довео Стуани. Ипак, изабраници Дијега Симеонеа су се опоравили и преко Корее и Гризмана успели да дођу до предности и резултата који их води у четвртфинале. 

Стадион Ванда Метрополитано је ипак још једанпут занемео, овог пута у 88. минуту. Сејду Думбија се најбоље снашао, матирао Адана и приредио сензацију избацивши Атлетико из Купа.

Сумрак у Мадриду! Ђирона је избацила Атлетико у осмини финала Купа краља ремијем усред шпанске престонице - 3:3 (1:1). Пошто је у првом мечу у Каталонији пре седам дана било такође нерешено (1:1), екипа тренера Сакристана је прошла у четвртфинале због већег броја голова датих у гостима. Заслужено.

Два пута је Ђирона успевала да стигне вођство Јорганџија, а Симеонеовом тиму није помогла ни тешка артиљерија у виду Антоана Гризмана, којег је послао на терен у 61. минуту код вођства гостију од 2:1. И улазак најбољег фудбалера Атлетика донео је резултат, пошто је најпре асистирао Анхелу Кореји за 2:2, а потом и маестрално искоса погодио са вођство Атлетика од 3:2.

Изгледало је у том 84. минуту да је све готово и да ће Атлетико задржати предност, али тако није мислио Сејду Думбија. Некадашњи нападач Роме, ЦСКА Москве и Спортинга, који је ушао с клупе у 68. минуту, сјајно је искористио скренуо у мрежу покушај Борхе Гарсије и матирао домаћег голмана Антонија Адана за коначних 3:3.

Невероватно како је лопта прошла поред одбране Јорганџија и шуме ногу. Био је то погодак у 88. минуту, а до краја је Атлетико у додатних шест минута покушао све да стигне до четвртог гола, али безуспешно. Мрежа Ђироне се није затресла. 

Генерално, добар фудбал смо гледали вечерас на Метрополитану, а Атлетико је повео већ у 12. минуту преко Николе Калинића. Промашај Анхела Корее, затим и поништен други гол Калинића, били су увод у изједначење које је донео леви бек гостију Валери Фернандез у 37. минуту, па је Симеонеов тим отишао на одмор са осећањем да је преварен јер је доминирао у већем делу игре. 

Да ће Атлетико имати пуно проблема наговестио је погодак Кристијана Стуанија у 59. минуту, али је, као што смо већ описали, улазак Гризмана повратио равнотежу у утакмицу и вратио предност на страну домаћина. Ипак, испољио је домаћин немоћ у финишу, велики кикс је био што су дозволили Ђирони да лако дође до трећег гола, а када примите три поготка и не заслужујете да испаднете.

Тако је Симеоне остао без првог трофеја у сезони.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар