Šok u Madridu - Đirona izbacila Atletiko iz Kupa!

Fudbaleri Atletiko Madrida odigrali su nerešeno (3:3) protiv Đirone na domaćem terenu u revanš meču Kupa Španije, ali ispali iz tog takmičenja.  Šok u Madridu: Atletiko ispao iz Kupa kralja! Đirona se pobrinula za senzaciju večeri!

Fudbal 16.01.2019 | 21:40
Šok u Madridu - Đirona izbacila Atletiko iz Kupa!
U prvoj utakmici ovih ekipa u Kataloniji takođe se desio remi, ali od 1:1, pa je Đirona prošla u četvrtfinale Kupa zbog više postignutih golova u gostima od rivala.

Atletiko je poveo preko Nikole Kalinića u 12. minutu, ali se na odmor otišlo nerešenim rezultatom golom Fernandesa.

Apsolutni šok, prvi na utakmici, Madriđani su doživeli na startu drugog poluvremena kada je goste u vođstvo doveo Stuani. Ipak, izabranici Dijega Simeonea su se oporavili i preko Koree i Grizmana uspeli da dođu do prednosti i rezultata koji ih vodi u četvrtfinale. 

Stadion Vanda Metropolitano je ipak još jedanput zanemeo, ovog puta u 88. minutu. Sejdu Dumbija se najbolje snašao, matirao Adana i priredio senzaciju izbacivši Atletiko iz Kupa.

Sumrak u Madridu! Đirona je izbacila Atletiko u osmini finala Kupa kralja remijem usred španske prestonice - 3:3 (1:1). Pošto je u prvom meču u Kataloniji pre sedam dana bilo takođe nerešeno (1:1), ekipa trenera Sakristana je prošla u četvrtfinale zbog većeg broja golova datih u gostima. Zasluženo.

Dva puta je Đirona uspevala da stigne vođstvo Jorgandžija, a Simeoneovom timu nije pomogla ni teška artiljerija u vidu Antoana Grizmana, kojeg je poslao na teren u 61. minutu kod vođstva gostiju od 2:1. I ulazak najboljeg fudbalera Atletika doneo je rezultat, pošto je najpre asistirao Anhelu Koreji za 2:2, a potom i maestralno iskosa pogodio sa vođstvo Atletika od 3:2.

Izgledalo je u tom 84. minutu da je sve gotovo i da će Atletiko zadržati prednost, ali tako nije mislio Sejdu Dumbija. Nekadašnji napadač Rome, CSKA Moskve i Sportinga, koji je ušao s klupe u 68. minutu, sjajno je iskoristio skrenuo u mrežu pokušaj Borhe Garsije i matirao domaćeg golmana Antonija Adana za konačnih 3:3.

Neverovatno kako je lopta prošla pored odbrane Jorgandžija i šume nogu. Bio je to pogodak u 88. minutu, a do kraja je Atletiko u dodatnih šest minuta pokušao sve da stigne do četvrtog gola, ali bezuspešno. Mreža Đirone se nije zatresla. 

Generalno, dobar fudbal smo gledali večeras na Metropolitanu, a Atletiko je poveo već u 12. minutu preko Nikole Kalinića. Promašaj Anhela Koree, zatim i poništen drugi gol Kalinića, bili su uvod u izjednačenje koje je doneo levi bek gostiju Valeri Fernandez u 37. minutu, pa je Simeoneov tim otišao na odmor sa osećanjem da je prevaren jer je dominirao u većem delu igre. 

Da će Atletiko imati puno problema nagovestio je pogodak Kristijana Stuanija u 59. minutu, ali je, kao što smo već opisali, ulazak Grizmana povratio ravnotežu u utakmicu i vratio prednost na stranu domaćina. Ipak, ispoljio je domaćin nemoć u finišu, veliki kiks je bio što su dozvolili Đironi da lako dođe do trećeg gola, a kada primite tri pogotka i ne zaslužujete da ispadnete.

Tako je Simeone ostao bez prvog trofeja u sezoni.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar