Троицки: Одлучио је један супер поен!

У четвртом сету, нисам имао среће! Виктор Троицки није успео да се пласира у треће коло Аустралијан Опена. Поражен је од Стефаноса Циципаса из Грчке у четири сета, али није ни разочарао.

Тенис 17.01.2019 | 10:30
Троицки: Одлучио је један супер поен!
После дуже паузе прошле сезоне, најважније је да се поново вратио на терен и да је здрав. Против Циципаса је било прилика, али их није искористио и тога је био свестан.

Ово је био први дуел између Виктора и младог грчког тенисера којем сви предвиђају лепу будућност.

"Најважније је да се добро осећам. Никада нисам до сада играо с њим и почео сам помало успорено. Рано сам изгубио сервис и олако сам му препустио предност у сетовима. Касније сам се вратио добром игром у другом сету, али иако сам имао своје тренутке, опет сам осетио да је он подигао ниво игре и да је увек близу да направи брејк“,каже Троицки. 

Троицки је рекао да му је мало недостајало и среће да се ствари окрену у његову корист, посебно га је мучила та шанса коју је пропустио у четвртом сету. 

“Борио сам се и имао сам мали пех у четвртом сету, водио сам 5:4 и имао 15:30, био је феноменалан поен на обе стране и он га је освојио, по ко зна који пут нисам имао среће у важном моменту. Генерално је јако добро сервирао, био је агресиван, ја сам морао да будем више у терену, али некада то није тако лако као што изгледа“, сматра српски тенисер. 

За разлику од Виктора, Грк је имао континуитет мечева, уигранији је и то је дошло до изражаја. 

"Недостају ми овакви мечеви. Када немаш континуитет таквих дуела, изгубиш брзину игре и опуштеност кад је важно. Са мечевима долази и рутина. Радује ме то што сам у једном моменту био егал са њим и нисам незадовољан, имао сам шансе, али он је био бољи у битним тренуцима сусрета. Везао сам четири победе после дуго времена, то охрабрује и надам се да ћу наставити са добрим партијама у наставку сезоне“, поручио је Виктор. 

Рекао је да верује да ће играти на турниру у Софији и да још нема тачан план, а није искључио ни да ће играти у дејвис купу. 

"Сада морам мало да обратим пажњу на распоред и да направим прави план. Ништа није као раније када сам имао добар ранг, тада се тачно знало, годину унапред можеш да правиш програм, а сада је доста теже. Видећемо, после Софије размишљам о неким челенџерима“, закључио је српски тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар