ИТА: Пјанић до Роналда и Суперкуп је Јувентусов!

Роналдо пресудио Милану и освојио први трофеј у Јувентусу! Фудбалери Јувентуса победили су Милан минималним резултатом и освојили трофеј Суперкупа Италије.  Зато је и дошао! Роналдов први трофеј у Јувентусу! Португалац једини стрелац за нови тријумф Старе даме у Суперкупу Италије против Милана - 1:0.  Роналдо за трофеј и рекорд Јувентуса! Поготком Кристијана Роналда екипа Јувентуса савладала Милан и стигла до рекордног осмог трофеја у Суперкупу Италије.

Фудбал 16.01.2019 | 20:40
ИТА: Пјанић до Роналда и Суперкуп је Јувентусов!
Јувентус је са 1:0 био бољи од великог ривала Милана на мечу одиграном у Саудијској Арабији, на препуном стадиону у Џеди.

"Стара дама" је била бољи ривал и заслужено је победила на утакмици која је ипак, уз мало среће за формалне госте, могла и да буде компликованија.

И поред великог броја напада Јувеа у првом полувремену најизгледнију шансу имао је Милан, када је Патрик Кутроне из једне неизграђене позиције шутирао недовољно прецизно и погодио пречку. 

Јуве је појачао ритам у наставку игре и коначно дошао до гола. Стрелац је био Кристијано Роналдо који је искористио најбољу шансу на утакмици и на крају, испоставило се, донео победу и трофеј својој екипи. 

Судије нису имале лак задатак током других 45 минута с обзиром да су Јувентусу поништена два гола у том делу игре, а шампион Италије је пропустио неколико великих шанси и једном приликом погодио и стативу. 

"Росонерима" је судбину запечатио Френк Кеси који је 15ак минута пре истека регуларног дела утакмице добио директан црвени картон. 

Ово је био први трофеј који је Кристијано Роналдо освојио у Италијанском фудбалу откако је лета 2018. дошао у Јувентус из шпанског Реал Мадрида. Ово је, уједно, био Јувентусов осми трофеј Суперкупа Италије.

У сржи ангажовања Кристијана Роналда претходног лета, поред зараде од маркетинга, били су и трофеји. Фантастични Португалац и Стара дама почели су вечерас заједничку жетву пехара у 2019. години тријумфом у Суперкупу Италије против великог ривала Милана од 1:0.

Јувентус је славио у несвакидашњем финалу одиграном у Џеди (Саудијска Арабија). Заслужено, јер је био бољи током свих 90 минута, а за погодак одлуке побринуо се Роналдо у 61. минуту након сјајног паса Миралема Пјанића, када је главом матирао младог Донаруму.

Сумњиива ситуација, нема шта, можда је Португалац и био у офсајду, али се из ВАР собе нико није огласио па је главни арбитар признао погодак.

Била је то круна боље игре црно-белих у већем делу меча, мада је питање какав би ток меч добио да лопта после ударца Патрика Кутронеа у 48. минуту није погодила пречку. Све је фактички било готово у 73. минуту када је Франк Кеси добио директан црвени картон због старта на Емреу Џану.

Нисмо гледали претерано леп фудбал ове вечери. Росонери су се углавном бранили, Јувентус јалово нападао у првих 45 минута које ћемо памтити по прилици за Кансела на почетку утакмице и поништеном голу Матуидија због офсајда у 35. минуту.

Милан је нешто боље отворио друго полувреме, али су најпре погодак Роналда, а затим и искључење Кесијасасекли ентузијазам Гатузовом тиму. Пробали су Росонери у завршници и са играчем мање да се домогну изједначења и продужетака, али нису имали снаге.

Јувентус је и овај дерби одрадио пешке и уписао седму везану победу над Росонерима у међусобним дуелима. Што је још важније освојио је први пехар у 2019. години и повећао апетит својих навијача уочи пролећног расплета у Лиги шампиона.

Стадион Краљ Абдулах у Џеди, на којем ће ускоро наступати Александар Пријовић у дресу Ал-итихада, био је домаћин италијанског Суперкупа у којем су се по трећи пут састали Јувентус и Милан.

За разлику од њихова два претходна дуела, 2003. и 2016. године, овога пута није било пенала, који су по једном фаворизовали клуб из Торина, односно Милана.

Милиметарски прецизно додавање Миралема Пјанића у 61. минуту и трзај главом Кристијана Роналда били су довољни за погодак којим је  Јувентус послије двије године паузе освојио Суперкуп Италије.

Португалац је освојио свој први трофеј у дресу Јувентуса, а "Стара дама" рекордни, осми трофеј у овом такмичењу.

Јувентус сада има један пехар Суперкупа више од Милана, који је у сриједу затресао пречку, али не и мрежу на прилично испуњеном стадиону Краљ Абдулах.

Учинио је то Кутроне у 48. минуту са неких 15-ак метара, након што се лопта послије практично пресјеченог напада „росонера“ ипак одбила до њега.

Било је то добро отварање другог дијела послије првих 45 минута у којима смо послије оправдано поништеног гола Матуидија због офсајда, више узбуђења видјели тек у самом финишу.

Кристијано Роналдо у 44. минуту ефектно је покушао маказицама, међутим, лопта је завршила изнад пречке, а минут касније Шћешни је одбранио снажан ударац Чалханоглуа.

Јувентус је контролисао игру у наставку, а прије јединог поготка на мечу, Кристијано Роналдо испробао је и шут, међутим Донарума је био сигуран, за разлику од ситуације код поготка када му је лопта практично прошла кроз руке.

У другом полувремену видјели смо још један поништен погодак због офсајда, мрежу је у 68. минуту затресао Дибала.

Ђенаро Гатузо недуго након тога убацио је Игуаина и Боринија, међутим, утакмицу нису преломиле његове измјене, већ потез Френка Кесија неколико минута касније.

Везњак Милана због старта ђоном зарадио је црвени картон и оставио своју екипу на цједилу.

Са десеторицом на терену Милан није успио да избјегне седми узастопни пораз од Јувентуса. Посљедњи пут славио је управо у Суперкупу Италије 2016.  године у катарској Дохи.

Послије прошлогодишњег Суперкупа Италије у Риму, када је Јувентус поражен од Лација 3:2, поново је изабран неутрални терен, а стадион Краљ Абдулах био је срећан за екипу Макса Алегрија.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар