ITA: Pjanić do Ronalda i Superkup je Juventusov!

Ronaldo presudio Milanu i osvojio prvi trofej u Juventusu! Fudbaleri Juventusa pobedili su Milan minimalnim rezultatom i osvojili trofej Superkupa Italije.  Zato je i došao! Ronaldov prvi trofej u Juventusu! Portugalac jedini strelac za novi trijumf Stare dame u Superkupu Italije protiv Milana - 1:0.  Ronaldo za trofej i rekord Juventusa! Pogotkom Kristijana Ronalda ekipa Juventusa savladala Milan i stigla do rekordnog osmog trofeja u Superkupu Italije.

Fudbal 16.01.2019 | 20:40
ITA: Pjanić do Ronalda i Superkup je Juventusov!
Juventus je sa 1:0 bio bolji od velikog rivala Milana na meču odigranom u Saudijskoj Arabiji, na prepunom stadionu u Džedi.

"Stara dama" je bila bolji rival i zasluženo je pobedila na utakmici koja je ipak, uz malo sreće za formalne goste, mogla i da bude komplikovanija.

I pored velikog broja napada Juvea u prvom poluvremenu najizgledniju šansu imao je Milan, kada je Patrik Kutrone iz jedne neizgrađene pozicije šutirao nedovoljno precizno i pogodio prečku. 

Juve je pojačao ritam u nastavku igre i konačno došao do gola. Strelac je bio Kristijano Ronaldo koji je iskoristio najbolju šansu na utakmici i na kraju, ispostavilo se, doneo pobedu i trofej svojoj ekipi. 

Sudije nisu imale lak zadatak tokom drugih 45 minuta s obzirom da su Juventusu poništena dva gola u tom delu igre, a šampion Italije je propustio nekoliko velikih šansi i jednom prilikom pogodio i stativu. 

"Rosonerima" je sudbinu zapečatio Frenk Kesi koji je 15ak minuta pre isteka regularnog dela utakmice dobio direktan crveni karton. 

Ovo je bio prvi trofej koji je Kristijano Ronaldo osvojio u Italijanskom fudbalu otkako je leta 2018. došao u Juventus iz španskog Real Madrida. Ovo je, ujedno, bio Juventusov osmi trofej Superkupa Italije.

U srži angažovanja Kristijana Ronalda prethodnog leta, pored zarade od marketinga, bili su i trofeji. Fantastični Portugalac i Stara dama počeli su večeras zajedničku žetvu pehara u 2019. godini trijumfom u Superkupu Italije protiv velikog rivala Milana od 1:0.

Juventus je slavio u nesvakidašnjem finalu odigranom u Džedi (Saudijska Arabija). Zasluženo, jer je bio bolji tokom svih 90 minuta, a za pogodak odluke pobrinuo se Ronaldo u 61. minutu nakon sjajnog pasa Miralema Pjanića, kada je glavom matirao mladog Donarumu.

Sumnjiiva situacija, nema šta, možda je Portugalac i bio u ofsajdu, ali se iz VAR sobe niko nije oglasio pa je glavni arbitar priznao pogodak.

Bila je to kruna bolje igre crno-belih u većem delu meča, mada je pitanje kakav bi tok meč dobio da lopta posle udarca Patrika Kutronea u 48. minutu nije pogodila prečku. Sve je faktički bilo gotovo u 73. minutu kada je Frank Kesi dobio direktan crveni karton zbog starta na Emreu Džanu.

Nismo gledali preterano lep fudbal ove večeri. Rosoneri su se uglavnom branili, Juventus jalovo napadao u prvih 45 minuta koje ćemo pamtiti po prilici za Kansela na početku utakmice i poništenom golu Matuidija zbog ofsajda u 35. minutu.

Milan je nešto bolje otvorio drugo poluvreme, ali su najpre pogodak Ronalda, a zatim i isključenje Kesijasasekli entuzijazam Gatuzovom timu. Probali su Rosoneri u završnici i sa igračem manje da se domognu izjednačenja i produžetaka, ali nisu imali snage.

Juventus je i ovaj derbi odradio peške i upisao sedmu vezanu pobedu nad Rosonerima u međusobnim duelima. Što je još važnije osvojio je prvi pehar u 2019. godini i povećao apetit svojih navijača uoči prolećnog raspleta u Ligi šampiona.

Stadion Kralj Abdulah u Džedi, na kojem će uskoro nastupati Aleksandar Prijović u dresu Al-itihada, bio je domaćin italijanskog Superkupa u kojem su se po treći put sastali Juventus i Milan.

Za razliku od njihova dva prethodna duela, 2003. i 2016. godine, ovoga puta nije bilo penala, koji su po jednom favorizovali klub iz Torina, odnosno Milana.

Milimetarski precizno dodavanje Miralema Pjanića u 61. minutu i trzaj glavom Kristijana Ronalda bili su dovoljni za pogodak kojim je  Juventus poslije dvije godine pauze osvojio Superkup Italije.

Portugalac je osvojio svoj prvi trofej u dresu Juventusa, a "Stara dama" rekordni, osmi trofej u ovom takmičenju.

Juventus sada ima jedan pehar Superkupa više od Milana, koji je u srijedu zatresao prečku, ali ne i mrežu na prilično ispunjenom stadionu Kralj Abdulah.

Učinio je to Kutrone u 48. minutu sa nekih 15-ak metara, nakon što se lopta poslije praktično presječenog napada „rosonera“ ipak odbila do njega.

Bilo je to dobro otvaranje drugog dijela poslije prvih 45 minuta u kojima smo poslije opravdano poništenog gola Matuidija zbog ofsajda, više uzbuđenja vidjeli tek u samom finišu.

Kristijano Ronaldo u 44. minutu efektno je pokušao makazicama, međutim, lopta je završila iznad prečke, a minut kasnije Šćešni je odbranio snažan udarac Čalhanoglua.

Juventus je kontrolisao igru u nastavku, a prije jedinog pogotka na meču, Kristijano Ronaldo isprobao je i šut, međutim Donaruma je bio siguran, za razliku od situacije kod pogotka kada mu je lopta praktično prošla kroz ruke.

U drugom poluvremenu vidjeli smo još jedan poništen pogodak zbog ofsajda, mrežu je u 68. minutu zatresao Dibala.

Đenaro Gatuzo nedugo nakon toga ubacio je Iguaina i Borinija, međutim, utakmicu nisu prelomile njegove izmjene, već potez Frenka Kesija nekoliko minuta kasnije.

Veznjak Milana zbog starta đonom zaradio je crveni karton i ostavio svoju ekipu na cjedilu.

Sa desetoricom na terenu Milan nije uspio da izbjegne sedmi uzastopni poraz od Juventusa. Posljednji put slavio je upravo u Superkupu Italije 2016.  godine u katarskoj Dohi.

Poslije prošlogodišnjeg Superkupa Italije u Rimu, kada je Juventus poražen od Lacija 3:2, ponovo je izabran neutralni teren, a stadion Kralj Abdulah bio je srećan za ekipu Maksa Alegrija.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar