Бијелса узвратио ударац: Каква шпијунажа? Већ све знам!

"То што сам урадио није незаконито. . . Знам све о противницима и не кршим закон", рекао је менаџер Лидса после серије оптужби због "шпијунирања" Дерби Каунтија.

Фудбал 17.01.2019 | 16:15
Бијелса узвратио ударац: Каква шпијунажа? Већ све знам!
Марсело Бијелса ипак НЕ одлази из Енглеске.

Аргентинац је сазвао ванредну конференцију за новинаре и на њој одговорио на низ оптужби на свој рачун, након што је слао једног сарадника да посматра тренинг Дерби Каунтија уочи меча против тог тима.

Током детаљног обраћања, он је подробно објаснио да НИЈЕ кршио закон и да није урадио ништа нефер. Бар не свесно и са намером.

Уместо наговештене оставке, он је понудио низ аргумената, видео клипова и "слајдера" којима је показао да већ зна све о свим противницима свог тима у Чемпионшипу.

Прочитајте...

"Сазвао сам ову конференцију јер ћемо сутра имати уобичајени 'брифинг' пред меч. Зато сам помислио да ова ствар са шпијунажом захтева више времена", рекао је Бијелса новинарима.

"Клуб није одговоран ни за шта. Та особа (која је присуствовала тренингу ривала) следила је моја упутства и одговорност је искључиво моја. Многи су то осудили, рекли да утиче на фер-плеј, да је то варање... Многи менаџери и бивши играчи рекли су да је моје понашање нефер...", додао је он.

А, онда је узвратио!

"Посматрао сам све наше ривале и 'скенирао' сам тренинге свих противника пре него што смо играли са њима. То што сам урадио није незаконито. Многи сматрају да то није у реду, али то и даље није кршење закона".

Потом је објаснио свој угао и праксу.

"Нисам имао лошу намеру и нисам покушао да стекнем неспортску предност. Као што је Френк Лампард рекао, он не верује у моје лоше намере, већ у то да сам прекршио дух фер-плеја. Мораћу да се навикнем на навике енглеског фудбала", нагласио је темпераментни стручњак.

"Ако надлежни хоће да заштите Чемпионшип, нека осуде оне који се понашају са лошом намером. Морамо поштовати казне против оних који праве грешке... Што се мене тиче, не волим да будем превише у медијима, али мислим да је важно да вам представим ову информацију. Када гледате противника, онда 'тражите' његових стартних 11, његову тактику, његов приступ прекидима... То је оно што тренери обично анализирају".

На том месту, он је нагласио...

"Морам да истакнем да све информације прикупљам без посматрања тренинга противника. Дакле, зашто сам послао некога да их гледа? Само зато јер сам мислио да не кршим правила. Скупио сам све информације на други начин".

Аргентинац је затим осетио потребу да објасни свој приступ припреми.

"Рећи ћу вам како анализирамо све противнике и то без посматрања њихових тренинга", рекао је Бијелса, па је пред новинарима показао своју поwер поинт презентацију.

"Узмимо пример Дерби Каунтија... Одабрали смо утакмицу против Челсија (2:3) и показаћу вам низ слајдера и видео снимака њихове тактичке анализе. А, за сваку анализу потребна су четири сата. И све то вас не ставља у бољу позицију да победите, већ се трудимо да што боље упознамо противничке играче и тим. Можда нећу знати све да добро кажем на енглеском, али могу да причам о све 24 екипе у Чемпионшипу".

"Како скупљамо информације? На основу анализе 31 утакмице коју су одиграли ове сезоне! Понављам ово не зато што сматрам да ми не верујете, већ да бих вас уверио да говорим истину. Показаћу вам снимак од 41 минута који показује како Дерби напада. Од тог материјала, играчима показујемо осам минута. И тако се информишемо!", нагласио је Бијелса, потпуно спреман да демантује оштре оптужбе на свој рачун.

Повишеним тоном, он је нагласио...

"Немам лошу намеру, али морамо да анализирамо одређено понашање, узимајући у обзир намеру одређене особе. На пример, играћемо против Стоука, а биће тешко анализирати их, јер имају новог тренера. Зато ћемо користити анализу 26 утакмица које је водио у Лутону"

"Дакле, имам све информације. И зашто то радим? Јер сам глуп!", подигао је глас, па напустио конференцију!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар