Bijelsa uzvratio udarac: Kakva špijunaža? Već sve znam!

"To što sam uradio nije nezakonito. . . Znam sve o protivnicima i ne kršim zakon", rekao je menadžer Lidsa posle serije optužbi zbog "špijuniranja" Derbi Kauntija.

Fudbal 17.01.2019 | 16:15
Bijelsa uzvratio udarac: Kakva špijunaža? Već sve znam!
Marselo Bijelsa ipak NE odlazi iz Engleske.

Argentinac je sazvao vanrednu konferenciju za novinare i na njoj odgovorio na niz optužbi na svoj račun, nakon što je slao jednog saradnika da posmatra trening Derbi Kauntija uoči meča protiv tog tima.

Tokom detaljnog obraćanja, on je podrobno objasnio da NIJE kršio zakon i da nije uradio ništa nefer. Bar ne svesno i sa namerom.

Umesto nagoveštene ostavke, on je ponudio niz argumenata, video klipova i "slajdera" kojima je pokazao da već zna sve o svim protivnicima svog tima u Čempionšipu.

Pročitajte...

"Sazvao sam ovu konferenciju jer ćemo sutra imati uobičajeni 'brifing' pred meč. Zato sam pomislio da ova stvar sa špijunažom zahteva više vremena", rekao je Bijelsa novinarima.

"Klub nije odgovoran ni za šta. Ta osoba (koja je prisustvovala treningu rivala) sledila je moja uputstva i odgovornost je isključivo moja. Mnogi su to osudili, rekli da utiče na fer-plej, da je to varanje... Mnogi menadžeri i bivši igrači rekli su da je moje ponašanje nefer...", dodao je on.

A, onda je uzvratio!

"Posmatrao sam sve naše rivale i 'skenirao' sam treninge svih protivnika pre nego što smo igrali sa njima. To što sam uradio nije nezakonito. Mnogi smatraju da to nije u redu, ali to i dalje nije kršenje zakona".

Potom je objasnio svoj ugao i praksu.

"Nisam imao lošu nameru i nisam pokušao da steknem nesportsku prednost. Kao što je Frenk Lampard rekao, on ne veruje u moje loše namere, već u to da sam prekršio duh fer-pleja. Moraću da se naviknem na navike engleskog fudbala", naglasio je temperamentni stručnjak.

"Ako nadležni hoće da zaštite Čempionšip, neka osude one koji se ponašaju sa lošom namerom. Moramo poštovati kazne protiv onih koji prave greške... Što se mene tiče, ne volim da budem previše u medijima, ali mislim da je važno da vam predstavim ovu informaciju. Kada gledate protivnika, onda 'tražite' njegovih startnih 11, njegovu taktiku, njegov pristup prekidima... To je ono što treneri obično analiziraju".

Na tom mestu, on je naglasio...

"Moram da istaknem da sve informacije prikupljam bez posmatranja treninga protivnika. Dakle, zašto sam poslao nekoga da ih gleda? Samo zato jer sam mislio da ne kršim pravila. Skupio sam sve informacije na drugi način".

Argentinac je zatim osetio potrebu da objasni svoj pristup pripremi.

"Reći ću vam kako analiziramo sve protivnike i to bez posmatranja njihovih treninga", rekao je Bijelsa, pa je pred novinarima pokazao svoju power point prezentaciju.

"Uzmimo primer Derbi Kauntija... Odabrali smo utakmicu protiv Čelsija (2:3) i pokazaću vam niz slajdera i video snimaka njihove taktičke analize. A, za svaku analizu potrebna su četiri sata. I sve to vas ne stavlja u bolju poziciju da pobedite, već se trudimo da što bolje upoznamo protivničke igrače i tim. Možda neću znati sve da dobro kažem na engleskom, ali mogu da pričam o sve 24 ekipe u Čempionšipu".

"Kako skupljamo informacije? Na osnovu analize 31 utakmice koju su odigrali ove sezone! Ponavljam ovo ne zato što smatram da mi ne verujete, već da bih vas uverio da govorim istinu. Pokazaću vam snimak od 41 minuta koji pokazuje kako Derbi napada. Od tog materijala, igračima pokazujemo osam minuta. I tako se informišemo!", naglasio je Bijelsa, potpuno spreman da demantuje oštre optužbe na svoj račun.

Povišenim tonom, on je naglasio...

"Nemam lošu nameru, ali moramo da analiziramo određeno ponašanje, uzimajući u obzir nameru određene osobe. Na primer, igraćemo protiv Stouka, a biće teško analizirati ih, jer imaju novog trenera. Zato ćemo koristiti analizu 26 utakmica koje je vodio u Lutonu"

"Dakle, imam sve informacije. I zašto to radim? Jer sam glup!", podigao je glas, pa napustio konferenciju!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar