ЕК: Цедевита без тренера "пукла" у Русији!

Првак Хрватске већ на половини Топ 16 фазе Еврокупа може да се потпуно усредсреди на такмичење у АБА лиги.  Смит, Морган и Локет одрадили Цедевиту - 35 разлике! Сокићима је ово трећи пораз у ТОП 16 фази Еврокупа.  Пено и Алба кроз продужетак до "брејка".  Немачки тим остварио важну победу на путу ка четвртфиналу Еврокупа.  Пено срушио Ритас у гостима после продужетка.  Веома битна победа за тим из Берлина и добра партија српског играча у додатних пет минута - 94:86.

Кошарка 16.01.2019 | 19:20
ЕК: Цедевита без тренера "пукла" у Русији!
Трећа утакмица - трећи пораз Цедевите у ТОП 16 фази Еврокупа. Реално није могао тим из Загреба много да очекује на гостовању Униксу, а на крају се све завршило поразом и то веома убедљивим - 105:70.

Цедевиту на овом мечу није водио Славен Римац због болести, а Сокићи су се некако и држали све до треће деонице када је Уникс направио предност после чега није било повратка за Цедевиту.

Уникс је имао чак петорицу двоцифрених играча на овом мечу - Џамар Смит је дао 19 поена, Рајмар Морган је додао 14, Морис Ндур 13, а Јевгени Колесников и Трент Локет су додали по 10 поена.

Да Уникс није убацио у последњој деоници 32 поена можда ово не би била тако убедљива победа, али се на крају све завршило с 35 разлике и преко 100 примљених поена за Цедевиту.

Код Цедевите су најбољи били Андрија Стипановић са 16, Џастин Кобс са 15 и Џејкоб Пулен са 11.

Тренутно другопласирани тим АБА лиге гостовао је у Казању и изгубио од Уникса са 35 поена разлике - 105:70 (21:16, 26:22, 26:16, 32:16).

У плејади Униксових странаца највише се истакао Џамар Смит са 19 поена, 10 асистенција и три украдене лопте, док је искусни центар Андрија Стипановић сам имао безмало исти индекс корисности (26) као сви његови саиграчи заједно (29).

Стипановић је забележио 16 поена, девет скокова и три асистенције.

Са овог гостовања изостали су због болести шеф стручног штаба Славен Римац и крило Едо Мурић, док су повређени Карло Жганец и Марко Банић ван строја неколико недеља.

Цедевити у следећем колу АБА лиге предстоји дерби против Будућности у Подгорици, а потом и окршај са водећом Црвеном звездом на домаћем паркету.

Пено срушио Ритас у гостима после продужетка! Веома битна победа за тим из Берлина и добра партија српског играча у додатних пет минута - 94:86.

Алба је дошла до веома битне победе у гостима над Лијетувос Ритасом и то после продужетка - 94:86. После 40 минута резултат је био 79:79, а у додатних пет минута се разиграо Стефан Пено ( укупно на мечу дао 10 поена, четири асистенције), дао три изузетно битна коша (шест поена) и уз помоћ Гиедраитиса одвео тим из Берлина до победе. Лијетувос је све време био ближи победи, али када су гости отишли у продужетак то су и искористили и на крају славили.

У продужетку је Алба стигла у предност после поена Пена (83:81), а потом је српски кошаркаш убацио још два поена и тим из Берлина је отишао на четири поена предности. Ритас се вратио, а Пено дао још један кош и тиме запржио чорбу Литванцима. Сјајан је био и Гиедраитис с 23 дата поена.

Ако нека утакмица може да се назове тесном онда је то ова јер су се ова два тима буквално јурила резултатски за по поен или два од почетка до самог краја. Највећу предност је имао Ритас и то у висини од шест поена током друге деонице. После тога све до краја се кретало од два до четири поена разлике.

У последњи минут су два тима ушла с резултатом 79:77, а Параховски је промашио два слободна бацања. Потом је Крис Крамер украо лопту на 37 секунди пре краја. Сили је промашио шут за два поена, Алба је имала напад на 11 секунди пре краја, а Гифи је погодио за два на три секунде пре краја утакмице. Тако се отишло у продужетак.

Тамо су гости били убедљиви, па су сада на врху табеле заједно с Монаком.

У прва два кола Партизанове групе Топ 16 фазе Еврокупа, славиле су само домаће екипе.

Али, трећа рунда донела је "брејкове", у Београду, а затим и у Вилнусу.

После тријумфа Монака над Партизаном, до бодова у гостима стигла је и Алба, па су сада те две екипе (скор 2-1) ближе пласману у четвртфинале.

Ритас - Алба 86:94, након 79:79 у регуларном току (15:13, 21:20, 21:22, 22:24)!

У мечу који је свих 45 минута био изједначен и неизвестан, чинило се да је домаћин серијом од 13:2, за вођство од 70:63 у 34. минуту, завршио "пола посла".

Алба је брзо ухватила прикључак и изборила продужетак кошем Нилса Гифаја четири секунде пре краја, након што Литванци у последња два минута нису постигли ни поен (три промашај из игре и два промашена бацања, Артјома Параховског), у моментима када су вероватно могли да осигурају победу.

Берлинци су у додатни период ушли са психолошком предношћу и то су искористили да највише захваљујући Стефану Пену поведу 81:87 и 84:89. Српски репрезентативац у том периоду је дао шест од 10 поена Албе.

Пено је затим при 86:89 одиграо сјајну одбрану на Крису Крејмеру, чији шут за изједначење није ни дотакао обруч. Горкослатка дужност да "докусури" свој некадашњи клуб припала је Рокасу Гидраитису, који је са два бацања и тројком поставио коначан резултат.

РИТАС: Параховски 16 (10ск), Сили 16 (4ск), Бендзиус 13 (4ск), Еходас 10 (5ск)...

АЛБА: Гидраитис 23 (3ск, 2укр), Сикма 19 (12ск, 6ас), Хермансон 15 (8ас), Пено 10 (шут 5/9, 4ас)...

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА ГРУПЕ Е

Ритас - Алба 86:94 (79:79)

одиграно у уторак:

Партизан - Монако 68:72

ТАБЕЛА: Монако 2-1, Алба 2-1, Партизан 1-2, Ритас 1-2.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар