EK: Cedevita bez trenera "pukla" u Rusiji!

Prvak Hrvatske već na polovini Top 16 faze Evrokupa može da se potpuno usredsredi na takmičenje u ABA ligi.  Smit, Morgan i Loket odradili Cedevitu - 35 razlike! Sokićima je ovo treći poraz u TOP 16 fazi Evrokupa.  Peno i Alba kroz produžetak do "brejka".  Nemački tim ostvario važnu pobedu na putu ka četvrtfinalu Evrokupa.  Peno srušio Ritas u gostima posle produžetka.  Veoma bitna pobeda za tim iz Berlina i dobra partija srpskog igrača u dodatnih pet minuta - 94:86.

Košarka 16.01.2019 | 19:20
EK: Cedevita bez trenera "pukla" u Rusiji!
Treća utakmica - treći poraz Cedevite u TOP 16 fazi Evrokupa. Realno nije mogao tim iz Zagreba mnogo da očekuje na gostovanju Uniksu, a na kraju se sve završilo porazom i to veoma ubedljivim - 105:70.

Cedevitu na ovom meču nije vodio Slaven Rimac zbog bolesti, a Sokići su se nekako i držali sve do treće deonice kada je Uniks napravio prednost posle čega nije bilo povratka za Cedevitu.

Uniks je imao čak petoricu dvocifrenih igrača na ovom meču - Džamar Smit je dao 19 poena, Rajmar Morgan je dodao 14, Moris Ndur 13, a Jevgeni Kolesnikov i Trent Loket su dodali po 10 poena.

Da Uniks nije ubacio u poslednjoj deonici 32 poena možda ovo ne bi bila tako ubedljiva pobeda, ali se na kraju sve završilo s 35 razlike i preko 100 primljenih poena za Cedevitu.

Kod Cedevite su najbolji bili Andrija Stipanović sa 16, Džastin Kobs sa 15 i Džejkob Pulen sa 11.

Trenutno drugoplasirani tim ABA lige gostovao je u Kazanju i izgubio od Uniksa sa 35 poena razlike - 105:70 (21:16, 26:22, 26:16, 32:16).

U plejadi Uniksovih stranaca najviše se istakao Džamar Smit sa 19 poena, 10 asistencija i tri ukradene lopte, dok je iskusni centar Andrija Stipanović sam imao bezmalo isti indeks korisnosti (26) kao svi njegovi saigrači zajedno (29).

Stipanović je zabeležio 16 poena, devet skokova i tri asistencije.

Sa ovog gostovanja izostali su zbog bolesti šef stručnog štaba Slaven Rimac i krilo Edo Murić, dok su povređeni Karlo Žganec i Marko Banić van stroja nekoliko nedelja.

Cedeviti u sledećem kolu ABA lige predstoji derbi protiv Budućnosti u Podgorici, a potom i okršaj sa vodećom Crvenom zvezdom na domaćem parketu.

Peno srušio Ritas u gostima posle produžetka! Veoma bitna pobeda za tim iz Berlina i dobra partija srpskog igrača u dodatnih pet minuta - 94:86.

Alba je došla do veoma bitne pobede u gostima nad Lijetuvos Ritasom i to posle produžetka - 94:86. Posle 40 minuta rezultat je bio 79:79, a u dodatnih pet minuta se razigrao Stefan Peno ( ukupno na meču dao 10 poena, četiri asistencije), dao tri izuzetno bitna koša (šest poena) i uz pomoć Giedraitisa odveo tim iz Berlina do pobede. Lijetuvos je sve vreme bio bliži pobedi, ali kada su gosti otišli u produžetak to su i iskoristili i na kraju slavili.

U produžetku je Alba stigla u prednost posle poena Pena (83:81), a potom je srpski košarkaš ubacio još dva poena i tim iz Berlina je otišao na četiri poena prednosti. Ritas se vratio, a Peno dao još jedan koš i time zapržio čorbu Litvancima. Sjajan je bio i Giedraitis s 23 data poena.

Ako neka utakmica može da se nazove tesnom onda je to ova jer su se ova dva tima bukvalno jurila rezultatski za po poen ili dva od početka do samog kraja. Najveću prednost je imao Ritas i to u visini od šest poena tokom druge deonice. Posle toga sve do kraja se kretalo od dva do četiri poena razlike.

U poslednji minut su dva tima ušla s rezultatom 79:77, a Parahovski je promašio dva slobodna bacanja. Potom je Kris Kramer ukrao loptu na 37 sekundi pre kraja. Sili je promašio šut za dva poena, Alba je imala napad na 11 sekundi pre kraja, a Gifi je pogodio za dva na tri sekunde pre kraja utakmice. Tako se otišlo u produžetak.

Tamo su gosti bili ubedljivi, pa su sada na vrhu tabele zajedno s Monakom.

U prva dva kola Partizanove grupe Top 16 faze Evrokupa, slavile su samo domaće ekipe.

Ali, treća runda donela je "brejkove", u Beogradu, a zatim i u Vilnusu.

Posle trijumfa Monaka nad Partizanom, do bodova u gostima stigla je i Alba, pa su sada te dve ekipe (skor 2-1) bliže plasmanu u četvrtfinale.

Ritas - Alba 86:94, nakon 79:79 u regularnom toku (15:13, 21:20, 21:22, 22:24)!

U meču koji je svih 45 minuta bio izjednačen i neizvestan, činilo se da je domaćin serijom od 13:2, za vođstvo od 70:63 u 34. minutu, završio "pola posla".

Alba je brzo uhvatila priključak i izborila produžetak košem Nilsa Gifaja četiri sekunde pre kraja, nakon što Litvanci u poslednja dva minuta nisu postigli ni poen (tri promašaj iz igre i dva promašena bacanja, Artjoma Parahovskog), u momentima kada su verovatno mogli da osiguraju pobedu.

Berlinci su u dodatni period ušli sa psihološkom prednošću i to su iskoristili da najviše zahvaljujući Stefanu Penu povedu 81:87 i 84:89. Srpski reprezentativac u tom periodu je dao šest od 10 poena Albe.

Peno je zatim pri 86:89 odigrao sjajnu odbranu na Krisu Krejmeru, čiji šut za izjednačenje nije ni dotakao obruč. Gorkoslatka dužnost da "dokusuri" svoj nekadašnji klub pripala je Rokasu Gidraitisu, koji je sa dva bacanja i trojkom postavio konačan rezultat.

RITAS: Parahovski 16 (10sk), Sili 16 (4sk), Bendzius 13 (4sk), Ehodas 10 (5sk)...

ALBA: Gidraitis 23 (3sk, 2ukr), Sikma 19 (12sk, 6as), Hermanson 15 (8as), Peno 10 (šut 5/9, 4as)...

REZULTATI 3. KOLA GRUPE E

Ritas - Alba 86:94 (79:79)

odigrano u utorak:

Partizan - Monako 68:72

TABELA: Monako 2-1, Alba 2-1, Partizan 1-2, Ritas 1-2.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar