Како је "НЕ" из Лондона одвело Влаховића из Фиренце?

По свему судећи, српски нападач отићи ће на позајмицу до краја сезоне. Разлог за то је негативни одговор из Лондона и експресни трансфер "Виоле".

Фудбал 18.01.2019 | 14:00
Како је "НЕ" из Лондона одвело Влаховића из Фиренце?
Радни јануар у Фиорентини створио је неколико обрта.

До пре два дана чинило се да ће централни везиста Педро Обијанг (26) прећи из Вест Хема у "Виолу", али се то по свему судећи неће догодити. Такав епилог повукао је са собом неколико последица, а једна се извесно тиче и статуса српског нападача Душана Влаховића (18).

Обијанг је хтео да се пресели на Артемио Франки, незадовољан минутажом и улогом резервисте, али је Вест Хем одбио понуду из Италије јер је Фиорентина била спремна да га плати 10 милиона евра, у неколико рата.

Отприлике истовремено, због истог играча јавио се и Лил и понудио исту своту (10 милиона) и то одједном. Обијанг је остао доследан и тражио трансфер у Серију А, па су преговори "пукли", а Фиорентина се окренула новом решењу.

Тада је у читаву причу наводно "уведен" и Душан Влаховић, перспективни шпиц плаћен Партизану 5,1 милион евра пре годину и по.

Фиорентина је брзо започела и завршила преговоре са Емполијем око довођења везисте Хамеда Жуниора Траореа (18) за 12 милиона евра.

Добро обавештени италијански новинар Ђанлука Ди Марцио објавио је да ће перспективни везиста остати у Емполију до лета као позајмљен играч, а да ће у склопу овог трансфера у његов тим доћи и српски нападач Влаховић, такође на позајмицу до краја сезоне.

Некадашњи ђак и првотимац Партизана дебитовао је прошле јесени за "Виолу" у Серији А, одиграо четири утакмице, а ако ова позајмица буде реализована имаће шансу да у Емполију добије већу минутажу у истој лиги, само у борби за опстанак.

"Потписи још нису стављени на папир, али договор је постигнут", објавио је Ди Марцио.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар