Kako je "NE" iz Londona odvelo Vlahovića iz Firence?

Po svemu sudeći, srpski napadač otići će na pozajmicu do kraja sezone. Razlog za to je negativni odgovor iz Londona i ekspresni transfer "Viole".

Fudbal 18.01.2019 | 14:00
Kako je "NE" iz Londona odvelo Vlahovića iz Firence?
Radni januar u Fiorentini stvorio je nekoliko obrta.

Do pre dva dana činilo se da će centralni vezista Pedro Obijang (26) preći iz Vest Hema u "Violu", ali se to po svemu sudeći neće dogoditi. Takav epilog povukao je sa sobom nekoliko posledica, a jedna se izvesno tiče i statusa srpskog napadača Dušana Vlahovića (18).

Obijang je hteo da se preseli na Artemio Franki, nezadovoljan minutažom i ulogom rezerviste, ali je Vest Hem odbio ponudu iz Italije jer je Fiorentina bila spremna da ga plati 10 miliona evra, u nekoliko rata.

Otprilike istovremeno, zbog istog igrača javio se i Lil i ponudio istu svotu (10 miliona) i to odjednom. Obijang je ostao dosledan i tražio transfer u Seriju A, pa su pregovori "pukli", a Fiorentina se okrenula novom rešenju.

Tada je u čitavu priču navodno "uveden" i Dušan Vlahović, perspektivni špic plaćen Partizanu 5,1 milion evra pre godinu i po.

Fiorentina je brzo započela i završila pregovore sa Empolijem oko dovođenja veziste Hameda Žuniora Traorea (18) za 12 miliona evra.

Dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka Di Marcio objavio je da će perspektivni vezista ostati u Empoliju do leta kao pozajmljen igrač, a da će u sklopu ovog transfera u njegov tim doći i srpski napadač Vlahović, takođe na pozajmicu do kraja sezone.

Nekadašnji đak i prvotimac Partizana debitovao je prošle jeseni za "Violu" u Seriji A, odigrao četiri utakmice, a ako ova pozajmica bude realizovana imaće šansu da u Empoliju dobije veću minutažu u istoj ligi, samo u borbi za opstanak.

"Potpisi još nisu stavljeni na papir, ali dogovor je postignut", objavio je Di Marcio.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar