И ФИФА се опростила од Шекија...

ФИФА изразила саучешће поводом смрти Шекуларца.  Светска фудбалска федерација (ФИФА) изразила је саучешће због смрти Драгослава Шекуларца, десет дана пошто је умро.  Челници светске куће фудбала на адресу Црвене звезде послали саучешће поводом смрти Драгослава Шекуларца.

Фудбал 16.01.2019 | 20:15
И ФИФА се опростила од Шекија...
"У име чланова светске фудбалске заједнице, изражавамо најдубље саучешће његовој породици и свима који су га волели. Надамо се да ће наше речи подршке, на неки начин помоћи да надју мир у тренуцима туге", пише у писму ФИФА упућеном Црвеној звезди.

ФИФА је, у писму које су потписали председник Ђани Инфантино и заменик генералног секретара Звонимир Бобан, изразила најдубље жаљење због смрти Шекуларца.

"Шекуларац је био један од највећих играча у историји југословенског фудбала", наводи се између осталог.

Драгослав Шекуларац, друга Звездина звезда, умро је 5. јануара у 82. години, а сахрањен је пет дана касније у Београду.

Колико је велики био Драгослав Шекуларац потврђује и то што из дана у дан након што је преминуо стижу писма саучешћа, опроштајне изјаве и присећање на његове играчке дане из свих крајева света.

На адресу Црвене звезде стигло је и писмо Светске фудбалске федерације.

"Прихватите наше најдубље жаљење и изразе саучешћа поводом смрти светског играча и тренера, легенде Црвене звезде Драгослава Шекуларца. Шеки је био један од највећих играча у историји југословенског фудбала", истакли су председник ФИФА Ђани Инфантино и заменик генералног секретара Звонимир Бобан, а између осталог, у писму се наводи и:

"У име чланова светске фудбалске заједнице, изражавамо најдубље саучешће његовој породици и свима који су га волели. Надамо се да ће наше речи подршке, на неки начин помоћи да нађу мир у тренуцима туге".

Драгослав Шекуларац, друга "Звездина звезда" и један од најбољих домаћих и светских фудбалера икада, преминуо је 5. јануара 2019. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар