"Цадена ЦОПЕ" прекинула програм: Барса изабрала Јовића!

Сви желе Јовића – Бајерн, Реал, сада и Барселона! Барселона ће на лето покушати да оствари трансфер Луке Јовића и за 35 милиона евра га доведе из Ајнтрахт Франфурта, преноси шпанска Кадена Копе.  Само су још у Шпанији радио станице утицајне колико и телевизије и новине, а друга најслушанија у тој земљи објавила је да ће Барселона на лето потписати Луку Јовића за 35 милиона евра.

Фудбал 16.01.2019 | 23:45
"Цадена ЦОПЕ" прекинула програм: Барса изабрала Јовића!
Јовић је у великом броју нападача (Вернер, Пјонтек, Долберг...) означен као најбоље решење за конкуренцију Луису Суаресу, али и касније дугорочну замену.

На овом послу ангажован је да ради генерални директор Барселоне Пеп Сегура, један од главних људи из клуба за трансфере.

Претходно, Ајнтрахт ће морати да откупи комплетан уговор Јовића од Бенфике за 12 милиона евра, износ који је договорен приликом склапања двогодишње позајмице. 

Јовић је тренутно, заједно са Паком Алкасером из Борусије Дортмунд, први стрелац немачке Бундеслиге са 12 голова.

"Тхе Бугглес" су још 1979. прогласили крај ере радио станица и почетак живота уз телевизор хитом "Видео киллед а радио стар", али је радио програм неким чудом преживео у Шпанији и до данас остао важан део свакодневице у тој латинској земљи.

Шпанци, за разлику од већине Европљана, буде се и лежу уз омиљене радио станице, а две најпопуларније су "Цадена СЕР" и "Цадена ЦОПЕ" делом и због тога што програм често прекидају ексклузивним информацијама везаним за Реал Мадрид и Барселону.

Некада је то укључење високог функционера у програм, некада "бреакинг" трансфер вест, некада шкакљива информација везана за приватан живот Серхија Рамоса или Ђерара Пикеа, али увек разлог због ког се ове две станице по утицају на фудбалски живот у тој земљи мере са "Марком", "Ел Мундом", "Асом", "Спортом", "Дон Балоном", итд.

Овог пута, разлог за "прекид програма" на радију "Цадена ЦОПЕ" била је вест која гласи:

"Генерални директор Барселоне, Пеп Сегура, добио је мандат челника овог клуба да уговори трансфер Луке Јовића из Ајнтрахта на лето 2019. године".

Да би се то догодило, Ајнтрахт прво мора да плати уговорених 12 милиона Бенфики и званично постане власник Јовићевог уговора, а потом га практично "препрода" Барселони за 35 милиона евра, што је процена његове вредности на тржишту у овом тренутку.



Од када је дао пет голова на једној утакмици, Јовић је помињан као будући фудбалер неколицине великих клубова, попут Бајерна из Минхена и Реал Мадрида.

Ова вест објављена је дан након што су Каталонци наводно пронашли привремено решење у шпицу напада ангажовањем 32-годишњег уругвајског центарфора, Кристијана Стуанија.

Ипак, свима у Каталонији и шире било је јасно да се ради само о "покривању" пред улазак у пролећни део сезоне, а у тренутку када је Луис Суарез једини класичан центарфор на тренинзима Ернестеа Валвердеа.

Међу онима који су били разматрани, поред Јовића (21), наведени су Тимо Вернер из Лајпцига, Кшиштоф Пјонтек из Ђенове и Каспер Долберг из Ајакса, али је избор према сазнањима новинара ове станице "пао" на српског репрезентативца.

Бенфика је на лето 2017. позајмила Ајнтрахту тек доведеног центарфора на две године, с тим да је овај бундеслигаш брзо донео одлуку да ће откупити његов уговор за 12 милиона евра када позајмица буде истекла.

У међувремену, репрезентативац Србије постао је један од најопаснијих нападача Бундеслиге, ове сезоне код тренера Адија Хитера постигао је 17 голова на 23 меча у свим такмичењима, од чега 12 у првенству уз још четири асистенције.



Црвена звезда је на Јовићу зарадила укупно два милиона евра, 1,4 милиона одмах приликом препуштања процената од наредне продаје менаџерској агенцији, а потом још 600.000 када је био формализован трансфер из Аполона у Бенфику. Питање је да ли је Лука некада у животу био на Кипру, осим на припремама.

Црвена звезда прерано се одрекла права на приход од будућег Јовићевог трансфера у корист агенције ЛИАН спортс и, притиснута новим губитком УЕФА лиценце због сукоба са одредбама финансијског фер-плеја, остварила мање-више симболичан приход када је Лука формално као играч кипарског Аполона потписао за Бенфику на зиму 2016. године.

Тај трансфер укупно је био вредан 6,6 милиона евра, а Јовић се са клупе за резерве црвено-белих преселио у резервни тим лисабонских "орлова" покушавајући да се наметне заједно са вршњаком из Партизана, Иваном Шапоњићем.

После само полусезоне на "Да Лушу", преселио се у Немачку и брзо показао колико је био у криву свако ко је сумњао у његов потенцијал.

У ДРЕСУ СРБИЈЕ ВЕЋ 44 ГОЛА!

Јовић је дао 13 голова на 48 наступа за Црвену звезду, за коју је дебитовао са 17 година код тренера Ненада Лалатовића на пролеће 2014. За "Б" тим Бенфике био је стрелац четири пута, за први се на четири наступа и 40 минута на терену укупно није уписао у стрелце, али…

Као фудбалер Ајнтрахта већ је стигао до 26 погодака на 50 мечева, уз шест асистенција.

Као неизоставни члан млађих селекција репрезентације Србије, Јовић се надавао голова у црвеном дресу: 10 за пионире, 16 за кадете, 11 за омладинце и седам за младу. За сениорску је играо три пута, био је учесник и Мундијала у Русији, али се још чека његов први гол...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар