"Cadena COPE" prekinula program: Barsa izabrala Jovića!

Svi žele Jovića – Bajern, Real, sada i Barselona! Barselona će na leto pokušati da ostvari transfer Luke Jovića i za 35 miliona evra ga dovede iz Ajntraht Franfurta, prenosi španska Kadena Kope.  Samo su još u Španiji radio stanice uticajne koliko i televizije i novine, a druga najslušanija u toj zemlji objavila je da će Barselona na leto potpisati Luku Jovića za 35 miliona evra.

Fudbal 16.01.2019 | 23:45
"Cadena COPE" prekinula program: Barsa izabrala Jovića!
Jović je u velikom broju napadača (Verner, Pjontek, Dolberg...) označen kao najbolje rešenje za konkurenciju Luisu Suaresu, ali i kasnije dugoročnu zamenu.

Na ovom poslu angažovan je da radi generalni direktor Barselone Pep Segura, jedan od glavnih ljudi iz kluba za transfere.

Prethodno, Ajntraht će morati da otkupi kompletan ugovor Jovića od Benfike za 12 miliona evra, iznos koji je dogovoren prilikom sklapanja dvogodišnje pozajmice. 

Jović je trenutno, zajedno sa Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, prvi strelac nemačke Bundeslige sa 12 golova.

"The Buggles" su još 1979. proglasili kraj ere radio stanica i početak života uz televizor hitom "Video killed a radio star", ali je radio program nekim čudom preživeo u Španiji i do danas ostao važan deo svakodnevice u toj latinskoj zemlji.

Španci, za razliku od većine Evropljana, bude se i ležu uz omiljene radio stanice, a dve najpopularnije su "Cadena SER" i "Cadena COPE" delom i zbog toga što program često prekidaju ekskluzivnim informacijama vezanim za Real Madrid i Barselonu.

Nekada je to uključenje visokog funkcionera u program, nekada "breaking" transfer vest, nekada škakljiva informacija vezana za privatan život Serhija Ramosa ili Đerara Pikea, ali uvek razlog zbog kog se ove dve stanice po uticaju na fudbalski život u toj zemlji mere sa "Markom", "El Mundom", "Asom", "Sportom", "Don Balonom", itd.

Ovog puta, razlog za "prekid programa" na radiju "Cadena COPE" bila je vest koja glasi:

"Generalni direktor Barselone, Pep Segura, dobio je mandat čelnika ovog kluba da ugovori transfer Luke Jovića iz Ajntrahta na leto 2019. godine".

Da bi se to dogodilo, Ajntraht prvo mora da plati ugovorenih 12 miliona Benfiki i zvanično postane vlasnik Jovićevog ugovora, a potom ga praktično "preproda" Barseloni za 35 miliona evra, što je procena njegove vrednosti na tržištu u ovom trenutku.



Od kada je dao pet golova na jednoj utakmici, Jović je pominjan kao budući fudbaler nekolicine velikih klubova, poput Bajerna iz Minhena i Real Madrida.

Ova vest objavljena je dan nakon što su Katalonci navodno pronašli privremeno rešenje u špicu napada angažovanjem 32-godišnjeg urugvajskog centarfora, Kristijana Stuanija.

Ipak, svima u Kataloniji i šire bilo je jasno da se radi samo o "pokrivanju" pred ulazak u prolećni deo sezone, a u trenutku kada je Luis Suarez jedini klasičan centarfor na treninzima Ernestea Valverdea.

Među onima koji su bili razmatrani, pored Jovića (21), navedeni su Timo Verner iz Lajpciga, Kšištof Pjontek iz Đenove i Kasper Dolberg iz Ajaksa, ali je izbor prema saznanjima novinara ove stanice "pao" na srpskog reprezentativca.

Benfika je na leto 2017. pozajmila Ajntrahtu tek dovedenog centarfora na dve godine, s tim da je ovaj bundesligaš brzo doneo odluku da će otkupiti njegov ugovor za 12 miliona evra kada pozajmica bude istekla.

U međuvremenu, reprezentativac Srbije postao je jedan od najopasnijih napadača Bundeslige, ove sezone kod trenera Adija Hitera postigao je 17 golova na 23 meča u svim takmičenjima, od čega 12 u prvenstvu uz još četiri asistencije.



Crvena zvezda je na Joviću zaradila ukupno dva miliona evra, 1,4 miliona odmah prilikom prepuštanja procenata od naredne prodaje menadžerskoj agenciji, a potom još 600.000 kada je bio formalizovan transfer iz Apolona u Benfiku. Pitanje je da li je Luka nekada u životu bio na Kipru, osim na pripremama.

Crvena zvezda prerano se odrekla prava na prihod od budućeg Jovićevog transfera u korist agencije LIAN sports i, pritisnuta novim gubitkom UEFA licence zbog sukoba sa odredbama finansijskog fer-pleja, ostvarila manje-više simboličan prihod kada je Luka formalno kao igrač kiparskog Apolona potpisao za Benfiku na zimu 2016. godine.

Taj transfer ukupno je bio vredan 6,6 miliona evra, a Jović se sa klupe za rezerve crveno-belih preselio u rezervni tim lisabonskih "orlova" pokušavajući da se nametne zajedno sa vršnjakom iz Partizana, Ivanom Šaponjićem.

Posle samo polusezone na "Da Lušu", preselio se u Nemačku i brzo pokazao koliko je bio u krivu svako ko je sumnjao u njegov potencijal.

U DRESU SRBIJE VEĆ 44 GOLA!

Jović je dao 13 golova na 48 nastupa za Crvenu zvezdu, za koju je debitovao sa 17 godina kod trenera Nenada Lalatovića na proleće 2014. Za "B" tim Benfike bio je strelac četiri puta, za prvi se na četiri nastupa i 40 minuta na terenu ukupno nije upisao u strelce, ali…

Kao fudbaler Ajntrahta već je stigao do 26 pogodaka na 50 mečeva, uz šest asistencija.

Kao neizostavni član mlađih selekcija reprezentacije Srbije, Jović se nadavao golova u crvenom dresu: 10 za pionire, 16 za kadete, 11 za omladince i sedam za mladu. Za seniorsku je igrao tri puta, bio je učesnik i Mundijala u Rusiji, ali se još čeka njegov prvi gol...

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar