Ко ће сад постизати голове за Тотенхем?!

Тотенхем Хотспур има огроман проблем, капитен и најбољи стрелац тима Хари Кејн паузираће због повреде до марта.

Фудбал 17.01.2019 | 20:10
Ко ће сад постизати голове за Тотенхем?!
Најбољи стрелац Светског првенства 2018. повредио је скочни зглоб у поразу од Манчестер јунајтеда (1:0) на Вемблију.

Кејн је постигао 14 голова у Премијер лиги до повреде због које ће да пропусти до 11 утакмица, укључујући и први дуел са Борусијом Дортмунд у осмини финала Лиге шампиона, те дербије са Челсијем и Арсеналом и ПЛ.

Повреда Кејна долази у најгорем могућем тренутку за Спурсе јер у наредних месец дана неће моћи да рачунају ни на свог другог стрелца Хеунг-мина Сона који ће одсуствовати до 10. фебруара због наступа за Јужну Кореју на Купу Азије. 

Овај тандем је постигао 47% голова Тотенхема ове сезоне, па се поставља питање – ко ће сада постизати голове за "певце"?

Већу шансу ће наравно пре свега да добије досадашњи резервиста Фернандо Љоренте, 33-годишњи Шпанац који је дао четири гола на 14 мечева ове сезоне, али укључујући хет-трик у ФА купу против Транмереа. 

У Тотенхему је и даље потпуно заборављени Холанђанин Висент Јансен, плаћен 20 милиона евра пре две и по године. 

У првој сезони је постигао 6 голова у Енглеској, прошле је послат на позајмицу у Фенербахче, да би након опоравка од повреде стопала почетком ове године одиграо први меч још од августа 2017, наступивши за У23 тим. 

Трећа опција је велики трансфер. Тотенхем није довео ниједно појачање летос, али би ове зиме могао да отвори новчаник.

Први избор би у том случају вероватно био нападач Вест Хем Јунајтеда Марко Арнаутовић, али проблем је што "чекићари имају понуду из Кине вредну 50 милиона евра, коју још увек "вагају". 

На крају, очајнички потез Маурисија Поћетина могло би да буде довођење 31-годишњег Италијана Ђузепеа Росија. 

Некада велика нада Манчестер јунајтеда је три пута кидала лигаменте колена, од летос нема клуб, а последњих неколико дана тренира управо на Олд Трафорду на позив Олеа Гунара Солскјера.

Роси зна да постиже голове, дао их је 128 у клупској каријери, али никад не можете да се поуздате у његово тело. 

Док Поћетино не реши овај проблем, мораће да иступе остали офанзивни играчи Тотенхемап ре свих Деле Али који је постигао за њега скромна четири гола ове сезоне, а мрежу знају да затресу и Ерик Ламела (4) и Лукас Мура (6). 

Наравно, одсуством Кејна и Сона сада ће још већи терет да падне на леђа носиоца игре овог тима Кристијана Ериксена који је осим четири гола забележио и 7 асистенција ове сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар