Ko će sad postizati golove za Totenhem?!

Totenhem Hotspur ima ogroman problem, kapiten i najbolji strelac tima Hari Kejn pauziraće zbog povrede do marta.

Fudbal 17.01.2019 | 20:10
Ko će sad postizati golove za Totenhem?!
Najbolji strelac Svetskog prvenstva 2018. povredio je skočni zglob u porazu od Mančester junajteda (1:0) na Vembliju.

Kejn je postigao 14 golova u Premijer ligi do povrede zbog koje će da propusti do 11 utakmica, uključujući i prvi duel sa Borusijom Dortmund u osmini finala Lige šampiona, te derbije sa Čelsijem i Arsenalom i PL.

Povreda Kejna dolazi u najgorem mogućem trenutku za Spurse jer u narednih mesec dana neće moći da računaju ni na svog drugog strelca Heung-mina Sona koji će odsustvovati do 10. februara zbog nastupa za Južnu Koreju na Kupu Azije. 

Ovaj tandem je postigao 47% golova Totenhema ove sezone, pa se postavlja pitanje – ko će sada postizati golove za "pevce"?

Veću šansu će naravno pre svega da dobije dosadašnji rezervista Fernando Ljorente, 33-godišnji Španac koji je dao četiri gola na 14 mečeva ove sezone, ali uključujući het-trik u FA kupu protiv Tranmerea. 

U Totenhemu je i dalje potpuno zaboravljeni Holanđanin Visent Jansen, plaćen 20 miliona evra pre dve i po godine. 

U prvoj sezoni je postigao 6 golova u Engleskoj, prošle je poslat na pozajmicu u Fenerbahče, da bi nakon oporavka od povrede stopala početkom ove godine odigrao prvi meč još od avgusta 2017, nastupivši za U23 tim. 

Treća opcija je veliki transfer. Totenhem nije doveo nijedno pojačanje letos, ali bi ove zime mogao da otvori novčanik.

Prvi izbor bi u tom slučaju verovatno bio napadač Vest Hem Junajteda Marko Arnautović, ali problem je što "čekićari imaju ponudu iz Kine vrednu 50 miliona evra, koju još uvek "vagaju". 

Na kraju, očajnički potez Maurisija Poćetina moglo bi da bude dovođenje 31-godišnjeg Italijana Đuzepea Rosija. 

Nekada velika nada Mančester junajteda je tri puta kidala ligamente kolena, od letos nema klub, a poslednjih nekoliko dana trenira upravo na Old Trafordu na poziv Olea Gunara Solskjera.

Rosi zna da postiže golove, dao ih je 128 u klupskoj karijeri, ali nikad ne možete da se pouzdate u njegovo telo. 

Dok Poćetino ne reši ovaj problem, moraće da istupe ostali ofanzivni igrači Totenhemap re svih Dele Ali koji je postigao za njega skromna četiri gola ove sezone, a mrežu znaju da zatresu i Erik Lamela (4) i Lukas Mura (6). 

Naravno, odsustvom Kejna i Sona sada će još veći teret da padne na leđa nosioca igre ovog tima Kristijana Eriksena koji je osim četiri gola zabeležio i 7 asistencija ove sezone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar