Грубеша одбио молбу Хрватске

Министар правде у СМБиХ у техничком мандату Јосип Грубеша донио је рјешење којим се одбија молба Министарства правосуђа Хрватске за изручење осуђеног бившег челника загребачког клуба "Динамо" Здравка Мамића, који се налази у бјекству у БиХ, потврђено је Срни у овом министарству.

Босна и Херцеговина 16.01.2019 | 12:06
Грубеша одбио молбу Хрватске
Након што је Суд БиХ утврдио да нису испуњене законске претпоставке, односно услови за изручење Мамића из БиХ у Хрватску, Грубеша је донио рјешење којим се одбија молба Министарства правосуђа Хрватске за његово изручење.
 
"Рјешење је донесено на основу одредбе члана 45, став три, Закона о међународној правној помоћи у кривичним стварима, сагласно којој министар правде БиХ у овој правној ситуацији - када Суд БиХ утврди да нису испуњене претпоставке за изручење, доноси рјешење којим се одбија изручење", појаснили су у Министарству правде БиХ.
 
У Министарству истичу да је у овој правној ситуацији, министар правде "једино овлаштен да поступи на описани начин", што је и учинио поводом молбе.
 
Мамић је првостепеном пресудом Жупанијског суда у Осијеку осуђен на шест и по година затвора, након чега је дошао у БиХ. С обзиром на то да посједује и држављанство БиХ, он није изручен земљи која га потражује.
 
Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ у јулу прошле године одлучило је да Мамић неће бити изручен Хрватској према потјерници Жупанијског суда у Осијеку.
 
Мамић, који се налази у Међугорју, раније је изјавио да се неће вратити у Хрватску.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Познавалац прилила

16.01.2019 11:29

Иста мафија влада на свим овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТА ЈЕ ПРОБЛЕМ

16.01.2019 13:17

И шта је проблем.

Name

Саса

16.01.2019 13:28

Нека су им сукнули до јаја.Они не изруцују злоцинце нама и подрзавају лудог Цовица е сада видите како је кад се не ради са законом.

Name

Дзоо

16.01.2019 13:17

Све вас треба у затвор из власти стити те криминалце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

младен

16.01.2019 14:20

Тако господине Мамиц недај те се сви ми имамо зеље оне не долазе без рада и ризика . Ви сте остварили своје и недајте им цента .Нису мудри и вредни и упорни без ризика нема профита а немају сви велика м...а да остваре успијех .Поздрав рс ,пд .

ОДГОВОРИТЕ