Пасоше ових држава потпуно легално можете купити

Ако имате довољно новца, заиста можете бити грађанин света.

Путовања 16.01.2019 | 10:25
Пасоше ових држава потпуно легално можете купити
“Многим богатим људима је јако важно да имају два или три пасоша како би имали већу слободу“, каже саветник Нури Кац, за „Бизнис инсајдер“. – “За неке је то статусни симбол, као што је куповина аутомобила.“

Куповина другог (или чак трећег) пасоша је растући тренд међу богаташима. Али то није опција која је доступна свима.

У питању је „држављанство у замену за инвестицију“ или ЦИП и дозвољено је у великом броју земаља широм света.

Док неки могу користити тај други пасош за путовање до одредишта на која с првим не могу да путују, многи користе документацију за куповину станова у земљама у којима су порези нижи. Признаћете, сасвим паметна инвестиција – држављанство се не може одузети, осим ако дотично лице не почини неки озбиљан прекршај.

Земље које су укључене у овакву врсту програма желе да регрутују богате стране инвеститоре како би подстакли локалну економију. Тако пасош може коштати од 3,000 долара годишње на Тајланду до инвестиције од милион долара у америчко предузетништво. У карипским земљама као што је Антигва, Сент Китс и Невис или Света Луција пасош ће вас коштати између 100 и 150 хиљада долара. Велика Британија, с друге стране, тражи да подносилац захтева мора живети у земљи неколико година пре подношења предлога за куповину пасоша у замену за инвестицију. Малта, која је чланица Европске уније, тражи милион евра за пасош који вам касније отвара многа врата у свету.

Много земаља нуди овакве врсте програма, а да бисте пронашли више информација о томе како можете инвестирати за држављанство у замену посетите званичан сајт земље која вас интересује и у претрази куцајте “ЦИП“, односно „Цитизенсхип бy инвестмент“ како бисте видели услове.

Једно је свима заједничко, а то је да треба да платите.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар